onsdag den 20. juni 2018

Onsdagsmasker


Tiden flyver. Jeg havde fri i mandags, og går stadig rundt med en oplevelse af, at det er tirsdag i dag.

Men jeg huskede onsdagsmaskerne. Pakkede det hele i morges, og fandt plads til billeder på en bænk på vej hjem.

For her skal ikke snydes.

















Læse:

Sidste uges læsning - Tradition og fornyelse af Bodil Steensen-Leth - var ærlig talt noget af en skuffelse. Kedelig læsning, kedelig historie, alt for meget Strueense og alt for lidt af de spændende tanker hovedpersonen - Frederik Dane anno 1770'erne - gjorde sig.

Han havde været på dannelsesrejse, læst jura og gjort sig tanker om hoveri, fæstebønder og måden det hele hang sammen. Nytænkende tanker, som ikke gjorde sig godt blandt hans ligesindede, og som faktisk var det eneste der for alvor gjorde bogen læseværdig.

Han tænkte bare for lidt, og pludselig kunne jeg måske godt huske hvorfor det er så længe siden jeg læste de foregåede fjorten bøger i serien.

Alligevel kunne jeg godt hoppe på den næste. Denne sluttede nemlig med prologen til bind seksten. En bog skrevet af Maria Helleberg. De to en halv sider prolog lovede godt. Og Maria Helleberg har jeg gode erfaringer med.


I stedet skyndte jeg mig at lukke op for Blodrus, der fra første side lover godt. Og makabert. Og med blodige strikkepinde...

Thomas Enger kan så absolut noget med ord. Ham gider jeg godt læse mere af. 

Fra første side bliver historien foldet ud i flere forskellige spor, og i tredie roman om Henning Juul bliver vi endda præsenteret for Henning Juuls søster, som i første roman blev omtalt i ikke særlig skønne toner - set fra Henning Juuls side.

Jeg er spændt på hvad hun er for en.



Strikke:

Ponchoen er fundet frem igen. Masser af retmasker, snoninger på hver tiende pind og løse masker i skøn forening.

Anden del er noget nær halvvejs.

Der er ikke langt igen.





Ingen kommentarer:

Send en kommentar