fredag den 8. juni 2018

Pingvin i striber


Tæppet er færdigt, vasket, strakt, fotograferet, lagt sammen og pakket væk til barnedåben senere på sommeren.

Daniel mener nok et af samme slags, med en dino, kunne være rart at have til et lille drengebarn. Jeg har så afgjort lovet, men også udsat til navnet er helt sikkert og jeg har haft en pause fra skyggestrikken.

Det har været et hyggeligt projekt, men dels blev det meget stort - det bliver tæpper vist - og dels var det nødvendigt at sidde hjemme med det, for at kunne overskue de mange skift mellem ret og vrang.

Det er ikke et projekt, der holder til selskab, snak og hygge. Det er et aleneprojekt, og sådan nogen skal der bestemt være plads til. Men gerne med mellemrum.

Nu venter jeg så bare spændt på hvad modtageren siger.

Eller i hvert fald modtagerens forældre.

Design: Baby Tux Illusion Blanket af Steve Plummer.

Bogstaverne til navnet er af samme designer og kommer fra Illusion Alphabets - en samling af bogstaver i forskellige formater. Jeg brugte de største bogstaver i stort format.


Garn: Pernilla fra Filcolana. Garnet er 100% peruviansk højlandsuld, og er gået hen og blevet lidt af en yndling. Jeg strikkede med farverne Isabella og Boysenberry.

Det færdige tæppe vejer lige knap 500 gram, og forbruget deler sig mellem de to farver med cirka 4½ nøgle af den lyse og 5½ nøgle af den mørke.


Pinde: 3½ mm rundpind.

Opskriften kalder på en 4 mm, men mit garnvalg var tyndere end anbefalet, og trods mindre pinde er jeg nået en langt større størrelse på det færdige tæppe, end forventet.


Størrelse: Det færdige tæppe måler cirka 100 x 132 centimeter.

Jeg strikkede lidt større end opskriften lyder, for at få plads til navn og beholde proportionerne. jeg kan rigtig godt lide den færdige størrelse, men jeg havde forventet mindre...

Bemærkninger: Jeg startede med at slå 180 masker op. At det blev lige det antal byggede på en beregning af antallet af ekstra pinde for at få plads til navnet divideret og ganget med fordelingen af masker og pinde i den oprindelige opskrift.

Jeg ville ganske enkelt gerne beholde proportionerne i stedet for at ende med et meget langt tæppe.

Jeg brugte de største bogstaver fra alfabetsamlingen, centrerede og startede bogstaverne efter 24 striber. Efter bogstaverne strikkede jeg yderligere 24 striber inden pingvinen. I den anden ende fulgte jeg opskriften.

Jeg strikkede første maske ret i begge ender.

Kanten strikkede jeg i top og bund efter forklaringen. Jeg strikkede 8 retriller af den mørke inden afluk. Kanterne i siden strikkede jeg i princippet ligedan, jeg valgte bare at slå den ekstra maske op i slutningen af hver pind, ved at strikke ind i den opslåede maske på kanten i top og bund.

Dermed skulle jeg ikke bagefter sy hjørnerne sammen.


Jeg synes stadig det er sjovt at se hvordan mønstret dukker op, alt efter hvilken vinkel tæppet bliver set fra.


Har du lyst til at se flere billeder af tæppet, kan det ses lige her på Ravery.

10 kommentarer:

 1. the blanket is beautiful and I love how the image disappears :)

  SvarSlet
 2. Svar
  1. Lykke, og jeg synes slet ikke billederne yder nok til det færdige resultat. Jeg kunne godt have lyst til at tage nogle nye, endnu bedre :)

   Slet
 3. Flot tæppe du har strikket

  SvarSlet
 4. Det er VILDT flot! Rigtig flot arbejde. Jeg har aldrig prøvet skyggestrik, men nu får jeg da lyst!

  SvarSlet
  Svar
  1. Selvfølgelig skal du det Christunte. Det er slet ikke så svært, men tungen skal muligvis holdes temmelig lige. Se eventuelt hvad designeren ellers har lavet på Ravelry - der er meget at vælge mellem.
   Der er sikkert også en bunke andre opskrifter at finde derude :)

   Slet