onsdag den 8. januar 2014

Rundt og rundt og rundt...


Her sker ikke meget. Jeg har ikke mange tanker. Men tiden går med dejlige timer.

På mit bord står en stak pandekager. Blå og grønne, lilla og grå mellem hinanden. En stak der skal holde varmen fra fingre og øge sikkerheden for at brændende fade når bordet i hel tilstand.

Lige inden eventyret med de hæklede dyr begyndte, købte jeg bomuldsgarn. Bomuldsgarn til grydelapper. For år siden hæklede jeg et sæt. Sådan et med dobbet garn og dobbelt lag. Det bedste sæt grydelapper jeg nogensinde har ejet. Jeg er ikke den eneste der er enig.


De første - og brugte - lapper


De gamle lapper er stadig i brug, men med den store brug vi har af ovnen ender de altid og meget hurtigt med at være beskidte. Smånussede. Snavsede. Fyldt med overskud fra gratineringer og spændende påhit. De har været vasket så mange gange at farverne er gået fra strålende til pastel. De har holdt så hårdt om håndtag og varme fade at stingene er mast flade.

De er stadig de bedste grydelapper nogensinde.


Jeg ville forøge bestanden. Fremdrive muligheden for at gøre vask lidt nemmere. Tilbyde ideen om at skifte på daglig basis og have en kæmpe bunke af lapper mod varme liggende klar.

Altid. Eller i hvert fald når de allesammen ikke ligger i bunden af vasketøjskurven.

Men så kom der en frø på tværs. Og en mere. Og en hest. Og et næsehorn. Og nogle flere frøer.


Pandekagestakken, der skal omdannes til grydelapper

Pandekagestakken, der skal omdannes til grydelapper


Da det nye år begyndte og de sidste raketter var skudt af, fandt jeg resterne af bomuldsgarnet frem og hæklede pandekager. Der er flere rester end jeg huskede at have købt i første omgang. Bestanden af bomuldsgarn forøgedes en del under dyreeventyret. Nye farver var pludselig et must og nu står jeg tilbage med muligheden for rigtig mange grydelapper.

Eller ... lidt flere end jeg først havde tænkt.

Det gør vist ikke noget. For Emilie har allerede besluttet at hun skal have mindst et par til sin begyndende redebygning. Og mon ikke også Ungersvenden kan bruge et par eller to.

Om lidt hækler jeg de første pandekager sammen to og to. To tykke lag, der tilsammen giver god holdbarhed mod varme. Og siden vil jeg fiinde en ny portion garn, i andre farveholdninger, og fortsætte projektet.

15 kommentarer:

 1. Hyggelig små projekter der indeholder leg med farver - dem holder jeg meget af :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Miri, det gør jeg vist også :)

   Slet
 2. Jeg er imponeret over din flittighed, hold da op så meget du får fra hånden, og dine grydelapper ser skønne ud :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Lene, det handler om at prioritere... jeg vil hellere lege med garn end gøre rent :)

   Slet
 3. Sådan nogle grydelapper lavede jeg også for nogle år siden, og det er de bedste jeg nogensinde har haft. Mon ikke også jeg skulle lave nogle nye, de trænger :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Susanne, hvor er jeg glad for, at jeg ikke er den eneste der synes de her er de bedste i verden :)

   Slet
 4. Er godt nok blev lun på de grydelapper. Hvor har du opskriften fra? Eller er det en du selv har fundet på? De ser bare lækre ud.
  Mvh Gitte Juhl

  SvarSlet
  Svar
  1. Juhl 78, de er også skønne.
   Jeg linker til de første grydelapper jeg hæklede længere oppe i indlægget. Der er både link til opskriften og mine bemærkninger/ændringer :)

   Slet
  2. Tak for svar. Tror mine øjne har været grov trætte, da jeh læste første gang. Har siddet og lavet vikarplaner til 3 dage.
   God weekend.
   Mvh Gitte Juhl

   Slet
  3. Gitte, sådan er det nogen gange. Men godt du spurgte, så jeg fortælle :)

   Slet
 5. skønne "pandekager", og lige noget som enhver kan bruge! Kan godt forstå at de er varme på dem ;-)
  God dag :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Nola, de kan slet ikke undværes :)

   Slet
 6. Læsningen af dit indlæg fik mig til at kigge på mine sølle grydelapper - som jeg i øvrigt altid brænder fingrene med, når jeg bruger dem. Og da jeg ligger inde med et betydeligt lager af bomuldsgarn, så er det jo oplagt at omsætte en del af det til tykke og farverige lapper. Så TAK for opskrift og TAK for inspiration :)
  KH Britt

  SvarSlet
  Svar
  1. Britt, det er altid dejligt at kunne inspirere. Og jeg har aldrig brændt fingrene på de her :)

   Slet
  2. Jeg kommer bestemt heller ikke til at få brændte fingre med mine. De er store, tykke og skønne. Elsker dem allerede. Og der kommer med garanti flere af slagsen her i huset. :)

   KH Britt

   Slet