fredag den 3. januar 2014

Rester fra nytårsmiddagen


Emilie havde den her plan om at vi skulle trakteres med en treretters menu nytårsaften. Vi skulle hver især stå for en del og jeg fik overrakt desserten.


Chokolademousse på glas


Anders var syg og jeg gad egentlig ikke, så jeg sprang over hvor gærdet var lavest og flikkede en hurtig chokolademousse sammen. Jeg anrettede på forhånd i små sylteglas, jeg for længe siden har fundet hos Søstrene Grenes. Og så var de ellers klar til indtagelse.

Det eneste problem var, at da vi nåede til desserten, slog klokken midnat og der var langt mere lyst til de gode kransekagestænger jeg med en pludselig indskydelse havde taget med hjem fra bageren.

Heldigvis - kan man så sige - er det nemt at stable sylteglas i køleskabet og næsten lige så nemt at finde et frem, hvis lysten skulle melde sig.


Chokolademousse på glas


Det var en ret stor portion chokolademousse jeg lavede, der lige før nytår. Og selvom glassene ikke er overvældende store, kan det godt være svært at komme hele vejen gennem. Det ser ikke ud af meget - men der kan faktisk være en temmelig pæn portion i sådan et lille glas.

Jeg overvejer om det ville være en god ide med en flok mindre glas... eller om jeg næste gang kan huske at komme mindre i hver.


Chokolademousse på glas


Om lidt er det weekend, hverdagen er i gang, og i aften er der dessert parat på køl...

God fredag.

2 kommentarer:

  1. man kan aldrig få for meget chokolademousse !! jo hvis man spiser det på en gang, men så kan det gemmes!! :-)
    Godt nytår!

    SvarSlet