mandag den 17. januar 2011

Gang i Fakta


Det kan godt være de siger det kun tager fem minutter i Fakta, men de gange det tager længere tid, er der ofte lagt op til sjove episoder. I dag var ingen undtagelse. Samtidig var dagens indlæg helt klart det sjoveste, jeg endnu har oplevet i et supermarked.

Fire ansatte var på arbejde, og selvom de alle fire arbejdede hårdt, eller i hvert fald prøvede, hjalp det ikke kunderne synderligt meget – bortset fra den helt eventyrlige oplevelse.


januar 2011


En kasse var åben og her sad en medarbejder, der lystigt hev den ene vare efter den anden gennem maskineriet. Lige indtil en kunde havde glemt pungen derhjemme, og måtte efterlade varerne, mens han hastede hjem efter kontanter.

Det betød et stop i kassekøen, for bonen skulle parkeres, før videre ekspedition kunne gennemføres. Sådan en parkering kræver en anden medarbejder med et fingeraftryk. Manden med fingeraftrykket var netop løbet i kælderen, for at lede efter en nøgle ingen af de ansatte havde på sig.

Nøglen var til døren ind til rummet bag flaskeautomaten, der af uransagelige grunde bippede vildt og ikke kunne stoppes, da døren var låst og ingen havde nogen nøgle. En medarbejder med en nøgle, skulle først møde ind en halv time senere…

Pigen ved kassen ventede derfor tålmodigt, mens Manden med fingeraftrykket var i kælderen. Inden han løb i kælderen, havde han forsøgt at få den mindste af de fire til at kravle gennem den del af flaskeautomaten der indtager kasser – nok var hun lille, men ikke ti vilde heste kunne få hende til at kravle derigennem.

Mens Manden med fingeraftrykket hastede mod kælderen, forsøgte Pigen, der ikke ville kravle gennem flaskeautomaten, at overtale den sidste ansatte, der var ved at opgøre byttepengene i den anden kasse.

Uheldigvis fik han trykket på en forkert knap, så mens Manden med fingeraftrykket løb mod kælderen og Pigen ved kassen måtte se sig slået af en glemt pung, væltede byttepengene pludselig ud af begge ender af det andet kasseapperat. Mønterne i den dertil indrettede skål til byttepenge og sedlerne i den anden ende.

Pigen der ikke ville kravle gennem flaskeautomaten hjalp febrilsk, mens hun gentagne gange kaldte Fyren med byttepengene for meget lidt flaterende tillægsord.

Mine vare lå allerede på båndet, så jeg stod i første parket til hele sceneriet, mens køen langsomt voksede, og der sikkert ikke har været helt så sjovt i den anden ende.

Endelig vendte Manden med fingeraftrykket tilbage, bonen blev parkeret og byttepengene havnede igen i maven på kasseapperatet. Fyren med byttepengene åbende den anden kasse og Manden med fingeraftrykket måtte vedkende ikke at fundet nogen nøgle.

Under hele seancen bippede flaskeautomaten lystigt, og nu begyndte diskutionen igen om hvem, der skulle kravle gennem, for at stoppe larmen.

Pigen der ikke ville kravle gennem, ville stadig ikke, mens Manden med fingeraftrykket argumenterede voldsomt for, at hun var mindst.

Endelig foreslog Fyren med byttepengene, at han ville kravle igennem, hvis Pigen, der ikke ville kravle gennem, overtog kassen.

Manden med fingeraftrykket og Fyren med byttepengene endte henne foran flaskeautomaten og kiggede ind i dybet. Fyren med byttepengene udbrød: Der er godt nok spooky!, og Manden med fingeraftrykket gav ham ret i en grad, der viste at han bestemt heller ikke ville kravle gennem, og det til trods for at han i virkeligheden nok var den, der havde de mindste mål i omkreds - højde eller ej.

Fyren med byttepengene forsvandt i automatens indre, bippelydene ændrede pludselig til en hel anden koncert, for til sidst helt at forsvinde.

Hvordan det videre gik, ved jeg ikke, for mine varer var efterhånden både købt og betalt og da jeg smågrinende forsvandt ud af døren sad begge tøser ved hver deres kasse, mens Manden med fingeraftrykket råbte anvisningerne ind gennem automaten og Fyren med byttepengene svagt kunne høres et sted bag en lukket dør.

9 kommentarer:

 1. ;o)

  Og lige i dag tror jeg faktisk ikke, at de så gerne ville have jer til at blive lidt længere...

  SvarSlet
 2. Sikkert ikke Karina, men heldigvis forstod alle - inklusive de nærmeste kunder at grine :)

  SvarSlet
 3. Hvor morsomt - jeg kan simpelthen ikke lade være med at sidde og fnise ;-)

  SvarSlet
 4. Godt at alle tog det med oprejst pande...sikke en skøn oplevelse :D
  Det var vel lige før, at kunden med de manglende kroner var nået tilbage for at betale??
  tak for dagens smil

  SvarSlet
 5. ...men vi vil så gerne ha', at du bli'r lidt længere...ja de sjorde da deres bedste. Haha!

  SvarSlet
 6. Stine, så har jeg nået mit mål :)

  Anne, Kunden med de manglende kroner så jeg aldrig igen :)

  Det gjorde de Sifka :)

  SvarSlet
 7. HI HI HI... Tak for dagens absolut bedste grin! Hele familien har lige siddet her og lyttet til, at jeg læste op, mens jeg spruttede af grin og tårerne trillede ned ad kinderne! Jeg kan simpelthen se hele optrinet for mig som en tegnefilm for mit indre øje. Tak, tak, tak, Pernille! Humøret steg lige et par grader!
  -LisBeth.

  SvarSlet
 8. De forstår da at holde på deres kunder ;)

  SvarSlet
 9. LisBethLys, min egen hjemlige kæreste kom netop ind ad døren og blev beordret til at læse. Han hulkede også nærmest af grin :)

  Frederikke, sådan kan man også se på det :D

  SvarSlet