tirsdag den 2. maj 2017

Heldigt den sidste var blå


Hvordan jeg havde bildt mig selv ind, at alle de babyer der er på vej, er piger, er jeg ikke helt sikker på. I hvert fald kom det bag på mig, at min søsters veninde ikke anede hvilket køn barnet havde.





Det viste sig at være en dreng. Og så var det slet ikke ringe, at den sidste flodhest er blå. Den var bare ikke færdig, da Ann-Dorthe kunne meddele at Helena var nedkommet med en søn. Og jeg dagen efter skulle til fødselsdag hos Nicklas.

Der er ingen tvivl om, at jeg skal have en pause fra de hæklede dyr. Det blev lige mange nok på een gang. Den blå flodhest voksede stille og roligt, og den manglede kun hovedet, i fredags, mens jeg brugte dagen sammen med Sille.

Jeg havde ikke flodhesten med, så hjemme igen slog jeg mig ned i sofaen, delte tiden mellem flodhesten og Ann-Dorthes taske, der krævede reparation og lavede lidt på den ene, lidt på den anden og blev færdig tids nok til også at få mere end fem timers søvn... Cirka.

Lørdag formiddag ventede og ventede jeg på at regnen skulle holde pause, for der skulle gerne et par billeder i kassen, inden dyret blev pakket ind, stoppet i tasken og tog turen med til Mogenstrup og et håb om, at min søster gider tage den med, når det bliver tid til at tilse den lille ny.

Det gider hun heldigvis godt.





Da regnen endelig stoppede, var alting vådt udenfor, og inden jeg nåede ned ad trapperne var det begyndt at dryppe igen. Jeg havde bevæbnet mig med de to chaussesten mine børn for mange år siden har slæbt hjem, og som nu viste sig gode i forhold til at skabe tørhed for flodhestefødder inden indpakning.

Den eneste overdækning jeg umiddelbart kunne finde, var taget på den lille rutsjebane på legepladsen, og sådan gik det til at billederne blev taget på et af de mest mærkelige steder, jeg endnu har taget billeder af en flodhest.

Men den blev ikke våd. Og det var vigtigst.










Design: Happypotamus the Happy Hippo af Heidi Bear.


Garn: Økologisk bomuldsgarn fra Karen Klarbæk. Fra inderst til yderst hedder farverne Cool Grey, Turquise, Petrol Blue og Medium Petrol Blue. En enkelt klat sort, gør det ud for øjne. Den sorte er ikke økologisk, men bomuld og fra lageret. Der er til mange øjne i sådan et nøgle.

Jeg har brugt 138 gram garn til flodhesten. Det spænder fra 15 gram til lige over et nøgle (den tyrkise blomst)


Hæklenål: 2½ mm.


Størrelse: Stoppet og fyldt vejer den færdige flodhest hele 490 gram. De ekstra gram stammer fra fyldet - en stor del af en fiberfyldspude fra IKEA. Jeg køber de største, så vidt jeg kan regne ud er det i længden billigst.

Den er 36 centimeter lang, 15 centimeter bred og 17 centimeter høj.







Bemærkninger: Bortset fra øjnene - helt efter opskriften. Babyer og påsatte glasøjne er ikke en god kombination. Derfor er midterdelen af øjnene hæklet af sort garn. Som i opskriften, har jeg med sort syet frem og tilbage mellem øjnene, for at skabe lidt liv og bevægelse i hovedet.


Har du lyst til at se flere billeder af flodhesten, kan den ses lige her på Ravery.




4 kommentarer:

  1. Skønne billeder :) Flodhestenes naturlige habitat i DK er åbenbart legepladser :)

    SvarSlet
  2. De er simpelthen så søde :-) Jeg elsker den store, runde bag ;-) - uden at det skal komme til at lyde for mærkeligt!! Den kan kun skabe glæde på barneværelset og på legepladser :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Strikkeheksen, men den der bag er også bare meget elskelig. Og god at holde om :)

      Slet