onsdag den 22. februar 2017

Noget med hår hertil


Jeg havde pinde nok. Og garn nok. Specielt det orange garn, jeg købte for en dekade siden og aldrig har fundet det rette mønster til.

Jeg vidste godt der ikke skulle for meget mønster og forvirring til det mangefarvede garn, og endte med at vælge lidt på må og få mellem de mange fine strømpemønstre på Ravelry.

Snoninger mellem en masse glatstrik bliver sikkert fint, tænkte jeg, valgte, printede, fandt pinde og først der gik det op for mig at opskriften var på tysk.

Hvor svært kan det være? Tænkte jeg og strikkede derudad. Der var steder undervejs, jeg måtte tænke mig om en ekstra gang, for at forstå hvad det var der stod. Men i det store hele er en strømpeopskrift en strømpeopskrift, og med en generel viden om hvordan en strømpe hænger sammen, skal det som nok gå.

Om mønstret var det rette, er jeg ikke helt overbevist om. Det kunne nok ikke have været bedre, jeg synes i virkeligheden bare at garnet var pænere da det lå i nøglet, end opstrikket. Sådan har jeg det tit med garn i mange farver...

Tysk eller ej, de var lette at strikke, nemme at gennemskue og sidder ganske fint. Det betyder ikke at jeg har lyst til at kaste mig over flere tyske opskrifter. Jeg indrømmer gerne, jeg bedre kan lide engelsk.

De tre par strømper gav mod på mere. Mere mod end jeg forventede. Så meget mod, at jeg undervejs nåede at købe strømpegarn i andre fine farver til flere strømper. Jeg har ganske simpelt garn til fem par mere liggende. Mindst.

Jeg venter lige lidt inden jeg slår op til flere. Der er et par småting, der skal klares først.

Sådan cirka.Design: Lass dein haar herunter af Micha Klein.


Garn: Orange Jaquard Magic Strømpegarn fra Hjertegarn. Jeg kan huske jeg købte det i Aarhus i en lille garnbutik ikke langt fra stationen. Det er meget længe siden og jeg ved ikke om den findes endnu, men erindringen om en følelse af at træde tilbage i tiden, da jeg trådte ind i butikken, har jeg stadig.

De færdige strømper vejer 85 gram.


Pinde: Firkantede strømpepinde 2½ mm - 15 centimeter lange.


Størrelse: Small/39

Bemærkninger: Tysk er forholdsvist enkelt - også som strikkeopskrift. Bare gør hvad der står. Rechte er ret og linke er vrang.


Du kan se flere detaljer om opskrift og garn lige her på Ravery.6 kommentarer:

 1. Skønne strømper - jeg er selv blevet bidt af strømpestrikning lige pt.
  Mon ikke du har været forbi denne butik http://gazellegarn.dk/ - jeg handlede der en enkelt gang for ca. 20 år siden :)

  SvarSlet
 2. Jeg bliver aldrig strømpestrikker, men misundelig det er jeg elsker hjemmestrikket sokker. Så det giver ikke mening, men jeg magter det bare ikke.

  SvarSlet
  Svar
  1. Men Violykke, så er der så meget andet du magter :)

   Slet
 3. De er superfede!
  Jeg har lige hentet en opskrift på strømper. På finsk! Har absolut ingen anelse om hvad der står, men der er diagram til snoningerne, så det går vel!

  SvarSlet
  Svar
  1. Christunte, heldigvis har du godt styr på det med strømper, og de bruger vel også det arabiske talsystem i Finland :)

   Slet