lørdag den 30. oktober 2010

Ren uforfalsket fornøjelse


For første gang i meget lang tid – jeg kan faktisk ikke huske hvornår – kom jeg ud ad døren uden kamera. Af samme grund kan jeg ikke vise billeder af København i efterårets farver.

Motiver var der ellers nok af.

Målet var BedsteVeninden, jeg ikke har set alt for længe. Siden vi sås sidst, har hun været en tur i Barcelona og Sydfrankrig, haft fødselsdag og gjort flere erfaringer ud i lærergerningen.

Fødselsdagen krævede en gave. Jeg synes ikke sms’en, jeg sendte på dagen, var nok. Gaven vidste jeg hvad skulle være – og jeg har vidst det længe. Men jeg er ikke altid så hurtig, så jeg ankom tomhændet, og styrede skridtene mod noget, der skulle være et eksklusivt skoudsalg (men viste sig temmelig nedslående) indenom Designdelikatessen på Frederiksberg Alle.

For efterhånden længe siden, havde Pernille nemlig spottet den fedeste, mest kitchede dørmåtte med Snehvide og de syv dværge, jeg i samme øjeblik, jeg så den, vidste ville være den ultimative gave til BedsteVeninden.

Jeg kunne ikke have velgt bedre. Og når opgangen hun bebor, om snart har undergået en forvandling fra det rene skidt til mondænt tone i tone, vil den gøre underværker og være den bedste vejviser jeg længe har mødt.

Opgangen er fra en svunden tid, men desværre ikke vedligeholdt. Det bliver den nu – det bliver så flot. Nye døre, pæne lamper, elegant gulvbelægning, istandsatte gelændre og ens navneskilte. Det bliver så fint og emmer af datidens herskabelige lejligheder.

Men det bliver også en smule ens – så ens at jeg et kort øjeblik blev i tvivl om hvilken etage jeg var nået til på vej op. Jeg er ikke i tvivl om at Snehvide vil passe perfekt til de nye fine omgivelser.


snehvide Billede lånt hos Designdelikatessen.


Efter turen rundt i byen, fandt vi mad og hygge og senere – hjemme igen – hældte vi kande efter kande med the indenbords mens snakken gik om alt, strikkepindene arbejdede og lang tids afsavn blev hentet ind.

3 kommentarer:

 1. Forstår hendes glæde- både over dørmåtten og dit dejlige selskab :-)

  SvarSlet
 2. De er så fede de dørmåtter og du har ret de pynter i enhver opgang/hoveddør. God søndag til dig.

  SvarSlet
 3. Det var en dejlig dag - og måtten er også ret fin i virkeligheden.
  Vi er dog begge lidt i tvivl om hvor længe selve måtten holder - men så kan figurene flyttes til en lidt mere holdbar en af slagsen.

  God søndag til jer begge :)

  SvarSlet