søndag den 16. september 2018

Erantis Kyse


Vel vidende at bindebånd ikke er velansete i vuggestuer, valgte jeg alligevel at hoppe på en hue med bindebånd.





Jeg overvejede bagefter om jeg måske skulle have lavet båndet i to dele og sat en snaplås af en art bagi, så den kan gå fra hinanden i tilfælde af at hænge fast i noget. Det kan vel stadig ske, tænker jeg.

Men når nu der er en opskrift til en hue med samme bladmønster som halsedissen, sprang jeg på, og nåede mere end en gang undervejs at blive bange for om der overhovedet var garn nok.





Jeg nåede også at starte forfra mere end en gang, fordi garnet denne gang var tykkere end opskriftens. Jeg skulle helst ikke risikere at huen blev for lille, for Roses hoved er altså lidt større end normalen, men så er det altså heller ikke større...

Jeg endte med en lille størrelse og tænker at den måske alligevel er blevet lidt til den store side - men hellere det end omvendt.

Endnu engang blev jeg færdig over to dage, omend jeg var først blev færdig torsdag aften.











Design: Erantis Kyse af Knitting for Sif.


Garn: Pernilla fra Filcolana i farven Isabella. 100% ren ny uld.

Der gik 33 gram til hele huen.


Pinde: 3½ og 4 mm. Jeg brugte udelukkende strømpepinde.


Størrelse: Maskeantal 6-12 måneder, mål efter størrelse 2-3 år





Bemærkninger: Jeg blev faktisk lidt skuffet over opskriften. En ting er at jeg vidste jeg ikke var tilfreds med symmetrien, men den virkede bare ikke gennemarbejdet.

Jeg synes det er noget rod at skulle strikke tre pinde vrang, for at få et par retriller til slut - så jeg droppede den sidste mønsterpind og strikkede ret i stedet.

Min viden om strik betyder også at det duer ikke at strikke to omgange ret mellem hver eneste indtag til en rund puld - så jeg droppede de sidste to omgange ret.





Med hensyn til symmetrien er jeg ikke helt tilfreds med, at mønstret ikke er beregnet, så bladene ligger symmetrisk hen over hovedet - men det retter jeg ikke før næste gang - hvis der bliver en næste gang.

Men altså, hurtigt strikket og fint fundet på.


Har du lyst til at se flere billeder af kysen, kan den ses lige her på Ravery.





2 kommentarer:

  1. hvor er sættet bare fin, og det klæder Rose godt :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Lene, Sille udbrød: Hvor der hun sød! Da hun så det :)

      Slet