fredag den 7. september 2018

Fredagstilbageblik


Det er fredag og weekenden er skudt i gang efter en uge, der har været hektisk, vild, skøn og så energifyldt at trætheden forsvandt.

Fodbold har fyldt meget ugen igennem. Både drengene og pigerne fra fjerde klasse, spillede sig gennem to dage og to turneringer. To dage fyld med sol, varme, glade børn og mad over grill. To dage med efterfølgende trætte og strålende børn.

Pigerne strålede noget mere end drengene, for skønt alle tabte, fandt pigerne deres indre sejhed frem og vandt nok i virkeligheden langt større end drengene, der, meget kønsrolledefineret, ikke var tilfredse.

Onsdag gav plads til gode snakke, da kommunen bød op til dans, havde glemt at fortælle hvor, og for alvor satte gang i den sociale kapital. Det kommer vi til at arbejde meget mere med, og vi har masser af gøre godt med. Både på positiv- og negativsiden.

Jeg tror det bliver spændende.

Og for fodbold ikke skulle være nok, var det også ugen hvor skolens traditionelle OL på tværs af af alder og klasser blev holdt. Igen er det skønt at se hvordan specielt de store drenge, der til tider kan være noget svære at danse med, tager sig af de små, holder hovedet højt og er med til at skabe tillid og venskaber på tværs af hele skolen.

Vi ser det hvert år, og glemmer det allesammen lidt, når dansen bliver for svære og pladsen fra trang.

Ugen gav også plads til besøg hos en lillebitte dreng, der sover godt igennem om natten, men ikke vil sove om dagen. Det kan være lidt svært for unge forældre, men de holder godt ved, lærer hele tiden og DeciLille trives til den store guldmedalje.

Foreløbig holder min plan om at køre forbi to gange hver uge.

Nu står weekenden for døren, fyldt med planer.

Jeg har hentet blomster, de står på altanen, pakket behørigt ind. I morgen tidlig tager vi tl Nakskov og siger farvel til min far.

Søndag står der garn på plakaten, når jeg vil forbi Ydre Ø og Øens Garnmarked. Jeg ved ikke om der er noget at hente, men jeg satser på spændende strømpegarn. Og ja, det er rigtigt, jeg har slet ikke tid til at strikke alle de strømper, jeg køber garn til. Men jeg tænker tiden kommer, og indtil da kan jeg i hvert fald arbejde på et velassorteret strømpegarnslager.

2 kommentarer:

 1. Hvor sker der meget på jeres skole. Og det der med dans lyder spændende, vil du ike fortælle mere om det kursus?
  Og så ovenikøbet er der jo også et lille barnebarn, som skal kysses og krammes :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Lene, der kan aldrig kysses og krammes for meget :)
   Og dans.. det er vist mest en metafor. Men de kunne sikkert have glæde af det.

   Slet