søndag den 13. marts 2016

To meter tofarvet patent


Mellem langsommelige søndagssysler er der blevet tid til en tur på græsset og billedetagning af lidt af hvert. Hjembragte porcelænskander for eksempel. De sidste afsluttede projekter og et enkelt kontrafej – så jeg måske endelig kan få taget mig sammen til at få lavet et nyt pas.


Patent om halsen


For noget der efterhånden føles som meget længe siden, men som kun er lidt over en måned siden – dengang jeg stadig var sygemeldt, men snart skulle tilbage på arbejde – fandt jeg alle resterne fra Anders’ Stix frem. Planen var et halstørklæde. Et langt et. Han har nemlig med mellemrum talt om et nyt.

At det føles som længe siden, hænger måske sammen med at det har ligget i støbeskeen længe, jeg vidste bare ikke helt hvordan udformningen skulle se ud.

Længe ville jeg lave snoninger. Gerne sådan nogen, der snor på begge sider. Jeg nåede at læse op på hvordan sådan nogle snoninger laves, men i sidste ende skiftede jeg mening, for jeg er ikke imponeret af stribede snoninger, og tanken om tofarvet patent trak mere.

Siden har jeg tænkt at jeg kunne have kombineret og strikkede tofarvede patentsnoninger. Men det må blive en anden gang.


Patent om halsen


Det tofarvede fik farverne til at falde på plads. Resterne spredte síg over alt fra nærmest gul til brun og grå i flere farver. En farvesammensætning, som passer fint til Stix, men som jeg havde svært ved at finde sammenhæng i, i et halstørklæde. Da tanken om at dele farverne i to bunker – en grå og en “brun” – gav det meget mere mening, og dermed var ideen om tofarvet patent skabt.

Jeg troede jeg ville ende med omkring to meter halstørkæde, det blev noget længere. Men sjovt nok virker det slet ikke for langt, når Anders snor det om halsen. Han har endda prøvet flere forskellige arrangementer, der alle virker på hver sin måde. Det blev ikke til det store modeshow i dag. Modellering er ikke blandt Anders’ yndlingsbeskæftigelser – så jeg lovede det ville være overstået hurtigst muligt.
Design: Det kan vel nærmest ikke kaldes et design – nærmere en beskrivelse.


Garn: Wool fra Stoff&Stil. Sammen med et enkelt nøgle Peer Gynt fra Sandnes Garn, jeg havde liggende.

Det færdige tørklæde vejer 470 gram.


Pinde: En kort rundpind 5½ mm. Til tofarvet patent er det vigtigt med spids i begge ender af pinden.


Størrelse: Færdigt måler tørklædet 260 x 23 cm.


Patent om halsen

Bemærkninger: Tørklædet er strikket sådan lidt lige-ud-af-landevejen. Altså uden opskrift, men med nedskrevne noter.

Jeg slog 41 masker op med Turbular cast on.
De yderste to masker i hver side strikkede jeg som iCord.
Resten af maskerne strikkede jeg tofarvet patent – det må kunne findes på youtube.
Da der ikke var mere garn, lukkede jeg af med Turbular bind off.

Til den ene side af tørklædet brugte jeg alle de grå farver, mens de brune/gule endte på den anden side af tørklædet. Mens patenten giver striber på den lange led, giver iCorden striber på den korte. Jeg synes kombinationen er rigtig fin.


Har du lyst til at se flere billeder af halstørklædet, kan det ses lige her på Ravery.


4 kommentarer:

 1. Lækker ser den ud, og en god måde at få brugt garnresterne. Måske skulle man øve sig i tofarvet patent?

  SvarSlet
  Svar
  1. Marianne, det er slet ikke så svært som jeg troede :)

   Slet
 2. Det er rigtig flot! Sikke en god ide at udnytte resterne på den måde. Farverne klæder også virkelig hinanden.

  SvarSlet
  Svar
  1. Christunte, jeg synes det er blevet rigtig godt. Og farverne er jo købt til at passe sammen :)

   Slet