onsdag den 17. juli 2013

Vi kørte til stranden


Rødovre ligger ikke lige ud til vandet, så det kræver mere end en tur rundt om hjørnet at dyppe tæerne i vand når sommervarmen er på sit højeste.

Den nærmeste strand er Brøndby. Det er en tur på syv-otte kilometer, og skønt turen egentlig er ganske hyggelig og for en stor dels vedkommende kan køres langs Vestvolden er stranden kedelig.

Så vil vi hellere til Amager. Også selvom turen er en halv gang længere.


Rødovre Station

Hovedbanegården


Vi kunne sagtens cykle hele vejen, men vi vælger alligevel altid at hoppe på toget. Kører til Rødovre og tager cyklerne med S-toget til Hovedbanen. Siden Metroen nåede helt til lufthavnen kunne vi i princippet fortsætte med S-toget til Nørreport og skifte til Metroen og ende helt ude ved stranden.

Men det er alligevel for nemt.

Fra Hovedbanen kører vi bag om Tivoli ad Tietgensgade. Ved Glyptoteket drejer vi til højre ad H.C. Andersens Bouldevard og kører over Langebro.


Tietgensgade

Glyptoteket

Langebro


Vi følger Amager Boulevard langs voldanlæggget, inden vi krydser og fortsætter mod Amagerbrogade. Egentlig ville jeg også have krydset Amagerbrogade og kørt mod stranden via Vermlandsgade og Uplandsgade. Men Emilie snakkede om kiks, så vi drejede højre om ved Amagerbrogade og kørte den anden vej tilbage, da turen gik modsat.


Amagerbrogade

Holmbladsgade


Ved Hallandsgade var jeg tilbøjelig til at dreje til venstre og besøge Rasmillas skønne butik. Jeg lod være og i stedet drejede vi til højre ad Holmsbladgade, fandt en Netto og kørte videre mod stranden.

Om det var blæsten eller ferien der endnu ikke rigtig har slået igennem ved jeg ikke, men det plejer at være nærmest umuligt at finde en parkeringsplads til cyklen.

I dag var det ikke noget problem.


Amager Strandpark

Amager Strandpark


Det betød at det heller ikke var svært at finde et sted at  brede vores tæppe og håndklæder ud.

2 kommentarer:

  1. Dejlig tur gennem byen - håber vandet var skønt :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Miri jeg kan godt lide at cykle i byen. Vandet var koldt, men lækkert :)

      Slet