mandag den 22. juli 2013

Det er vildt så meget der kan være på en cykel


Emilie har længe fablet om en lænestol og IKEA. Længe inden ferien begyndte besluttede hun at vi skulle en tur forbi det store varehus. Men først efter hendes fødselsdag. Der skulle jo gerne være noget på kistebunden at give ud af.

Mere end een gang har hun været gennem mulighederne via hjemmesiden og flere stole har været overvejet. forkastet, planlagt og sat på en venteliste. I sidste ende havde hun fundet en mulighed, hun mente ville være overkommelig indenfor hendes budget.

I dag skulle det være. I dag pakkede vi os sammen og kørte mod Taastrup. På cykel. Jeg insisterede på at vi skulle køre hele vejen derud, for jeg kunne godt regne ud, at vi muligvis skulle have noget hjælp til hjemtransporten.


Emilie og en stol


Så vi cyklede. Midt i den værste middagshede. For det er jo feire og Emilie skulle lige vågne først. At vi cyklede gav også mulighed for et enkelt indlagt stop undervejs. Jeg havde et ærinde i det nærmeste byggemarked, og det ville jo være dumt ikke at stoppe, når vi alligevel kørte forbi.

Vel fremme gik vi mod afdelingen med lænestole. Vi rundede også lige sofaerne, men de ligger en smule udenfor Emilies kontantbeholdning. Mellem lænestolene kunne hun ikke finde den hun havde udset. I hvert fald ikke til den pris der højt og tydeligt stod, da hun tidligere havde fundet den.

Det viste sig at den pris Emilie havde fundet ikke var til stolen, men til stolens betræk. Det er let at lade sig narre, jeg synes faktisk ikke det fremstod særlig tydeligt.

Pludselig var mulighederne ikke helt så mange som hun havde forventet. Vi kiggede, prøvede, noterede reolnumre til varelageret og gik en tur over gaden til Jysk, som måske kunne tænkes at ligge inde med noget brugbart.

Det gjorde de ikke. Men de havde noget ret lækkert stof til næsten ingen penge.... host...


Emilie og en stol


Tilbage i IKEA slog vi et smut om sovesofaerne. For i virkeligheden vil Emilie helt vildt gerne have en sovesofa og et værelse der i dagtimerne kan være mere stue end værelse. Det kan jeg ikke fortænke hende i. Problemet er bare, at den variant Emilie gerne vil have kostede mere end tre gange så meget som hun reelt havde at gøre godt med.

Hun endte med at vælge en stol. En grå Tullsta. Dernæst står opsparing på menuen. Ikke en diciplin der hører til blandt Emilies stærkeste sider. Det kan faktisk blive spændende om hun nogen sinde får sparet sammen.

Næste punkt var at finde ud af hvordan sådan et monstrum bugseres hjem på en cykel. Vi startede med at skippe den kæmpe papkasse dyret var pakket ind i. Dernæst var jeg tilbage hos Jysk efter elastikker til at spænde fast med. Jeg havde nemlig hjemmefra været smart nok til at tage elastikker med, men langt fra nok!

Inden vi begyndte at spænde fast havde jeg en tanke om, at det nok ville være bedst hvis ryglænet på stolen endte midt i cyklen. Af en eller anden grund vendte jeg den omvendt da vi forsøgte at sætte den fast.


Emilie og en stol

Emilie og en stol


Efter at have kæmpet lidt frem og tilbage med både stol og elastikker endte vi med at vende stolen om. Denne gang gik det stærkt, for nu havde vi styr på hvordan elastikkerne bedst kunne spændes om både stolen og cyklen og samtidig skabe balance.

Faktisk så godt styr, at jeg endte med at kunne trække cyklen helt uden at holde fast i stolen. Det var kun svært da vi skulle ud og ind af S-toget og da vi skulle forcere de tre-fire cykelbomme vi mødte på vejen hjem.

Det var faktisk så nemt at styre cykel og stol (Emilie fik hynde og ben på sin cykel. Og de to flasker æblemost der sammen med to meget kolde falsker vand var eneste andet køb.) at det viste sig slet ikke at være noget problem at stoppe ved nærmeste supermarked, da vi stod af toget og hælde ting i tasken, der potientielt kunne blive til aftensmad.

Hvis nogen altså laver det. Jeg tror jeg har større behov for at smække benene op og lave ingenting den næste time eller to. Måske endda falde en lille smule i søvn...

14 kommentarer:

 1. Hej Pernille ... Meget imponerende hvad I kan klare på en cykel eller to😄
  Kh charlotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Charlotte, jeg har før transporteret det umulige på en cykel :)

   Slet
 2. Super godt gået, håber hun bliver glad for den :0)

  SvarSlet
  Svar
  1. VIolykke, den er allerede installeret. Hun bar den selv op ad trappen og fik lynhurtigt omrokeret værelset, så der var plads og sat sig til rette. Den skal nok blive et hit :)

   Slet
 3. Jeg havde ellers gerne set billeder af dig siddende i stolen - spændt fast på cyklen i den rigtige retning, som en rigtig sofa(stols)cykel ;o)

  Måske kunne nogle store (gulv) puder agere ryglæn, så Emilies seng kan forvandles til "sofa" i dagtimerne. Dyne og pude i udtrækskasser under sengen og noget smart betræk på madras og puder. Det sidste kan hendes mor sikkert godt finde ud af at sy... Det vil være en økonomisk overkommelig affære i forhold til en rigtig sofaseng - og man sover sikkert også bedre i en rigtig seng.

  KH
  K

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kunne have været et ømt syn, Karina.

   Vi (eller jeg) har faktisk forsøgt med konceptet sofaseng, men det er ikke rigtig slået igennem. Det er længe siden hun første gang snakkede om en sovesofa, og der er ingen tvivl om at det ønske forlader hun ikke lige med det samme.
   I forhold til madrassen er den sofa hun har udset sig udstyret med noget der er lige så godt som hendes nuværende seng. Derfor også den temmelig høje pris, der kræver en del opsparing.

   Men måske ideen om en sofaseng kan få en renæssance, mens opsparingen står på :)

   Slet
 4. Skønt at se at jeg ikke er den eneste der er kreativ i pakning af cykel. Meget kan tranporteres på cykel, men jeg kan advare mod at have 10 liter maling på bagagebæreren, for det tager lang tid at komme sig over, hvis man kører over et bump, har jeg set fra mit vindue. Det var en uddannet maler som bor i nærheden, så man skulle tro hun vidste bedre, men det gør hun så nu.
  Ha en god dag.
  Mvh Tine

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg kan lige se det for mig Tine.
   Inden ungerne blev så store at jeg ikke længere kunne legitimere brugen af barnevognen, er der næsten ikke det, der ikke er blevet transporteret i den. Jeg lykkedes også at transportere så meget maling en gang at stellet blev skævt - heldigvis var det inden for garantiperioden og jeg fik et nyt :)

   Slet
 5. Hej Pernille.
  Det er da ikke jern-heste, I har...men pak-æsler ;-D
  Og hvor der er en vilje, er der en vej...og den fandt I.
  Sommerhatten af for Jer og Jeres gåpåmod og idérigdom!

  Fortsat rigtig god sommer
  Grete

  SvarSlet
  Svar
  1. Grete, jeg kunne ikke lige se andre muligheder. Jeg er nok for gerrig til at betale mig fra transport, hvis jeg kan selv.
   Til gengæld fik vi en prisliste over transportkørsel med hjem, så Emilie også kan medregne den pris, hvis hun en gang skal have hentet en sofa. Den tror jeg alligevel ikke vi kan have på cyklen :)

   Slet
 6. Haha, jeg troede JEG var stormester i at transportere på cykel - men jeg kan da godt se, at jeg her får "baghjul" i stor stil!
  Respekt!

  :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Henriette, jeg har ingen bil, og nød lærer som bekendt... :)

   Slet
 7. HATTEN AF for den hjemtransport, kan godt forstå, hvis du var lidt træt bagefter.

  SvarSlet
  Svar
  1. Laila, jeg er ikke sikker på det var hjemtransporten der trættede så meget som vandren rundt og rundt og rundt blandt møbler :)

   Slet