onsdag den 26. juni 2024

På tur til de dødes rige

 

Den sidste uge inden sommerferien er de fleste elever nok lidt kulrede. Sjette årgang er i hvert fald. 

Vi har delt dem på tværs af klasserne, og bruger ugens tre første dage til et tværfagligt forløb. Jeg endte med at have alle tre hold, og alle tre dagsprogrammer. Det er hyggeligt, synes jeg. 



De har været i skolehaven og kigget på de spirende planter, de plantede for en måneds tid siden. De har vandet og de har været på orienteringsløb i nærområdet. Det sidste var sjovere end forventet og til tider lidt svært. 

Fagre nye verden betyder at et løb kan lægges digitalt, eleverne downloader en app (som kun bruges i skoleregi, og derfor har en temmelig lav stjernemarkering og nogen ret morsomme kommentarer, der betød at flere blev bange for at hente appen - for Er du sikker på det ikke er en virus???)

En digital app kan sende hvert hold ud til forskellige startposter, så alle ikke står samme sted. En digital app, kan hente spørgsmål, når man er inden for rækkevidde af det fastsatte punkt, og er ens telefon ikke kalibreret rigtigt, kan man ende med at stå på gaden og skulle gennem en mur, for at ramme punktet. 

Jeg cyklede rundt og forsøgte at hjælpe hvor jeg kunne, mens eleverne gik og gik og gik. 


Niels Bohrs familiegravsted


H. C. Andersens gravsted



Dan Turèlls gravsted


De har arbejdet med en kendt afdød personlighed, dykket ned i historien, fundet historier de ikke kendte og lavet en præsentation, der skal vises for alle i morgen, og i dag var det sidste holds tur til at tage bussen til Assistens Kirkegård og finde gravene til den personlighed de havde arbejdet med, og tretten andre. 

Jeg tror ikke nogen nåede alle. Det var helt fint. Alle nåede nogen og alle nåede, den de havde arbejdet med. Der blev også tid til et besøg på en lokal shawarmabar, inden vi igen fandt bussen tilbage mod Husum.

Jeg er spændt på at se hvad de har lavet. Og jeg er glad for at de ikke alle valgte at arbejde med H.C. Andersen, men også er kommet omkring Niels Bohr, Natasja, Dan Turèll, Etta Cameron og Master Fatman. 

Jeg havde fornøjelsen af at gå rundt mellem grupperne af børn, der opførte sig eksemplarisk på en kirkegård og som alle gerne ville finde så mange grave som muligt. Også selvom kortet, der viser gravenes placering, er svært at forstå.




Ingen kommentarer:

Send en kommentar