søndag den 9. juni 2024

Non Violence

 

Værket vi gik efter i UB parken, havde jeg i forvejen set på kortet, da vi skulle finde vej. En kæmpestor revolver med knude på.



Værket er lavet af Carl Frederik Reuterswärd, det hedder Non Violence og han kunne åbenbart godt lide at slå knuder på ting. 

Anders var i sine unge år meget betaget af skydevåben. Det er han sådan set stadig, men jeg tænker at det at starte i en tidlig alder, giver et stort grundlag for viden. Og viden, det har han.

Så når Anders er imponeret, er jeg sikker på det er værd at være. Han er typen der skumler over skydevåben i film, der enten bliver holdt forkert, siger forkert, skyder for mange gange, inden genlading, opfører sig forkert eller andet i den stil. Men den her - den er helt rigtig. 





Det er en revolver. Den kunne også kaldes en pistol, men revolver er mere korrekt (jeg kender stadig ikke forskellen, og er i bund og grund ikke rigtig interesseret). Alle de små dele og detaljer er gennemførte. de kunne ifølge Anders snildt have været forkerte. 

Men er løbet ikke lidt langt, til at kunne slåknude og alting? spurgte jeg. Nej det mente Anders ikke, for modellen fåes med flere forskellige længder løb, og det her nok det længste. 

Og dermed blev jeg klogere.






Jeg synes i øvrigt den er fin. Det meget maskuline kolde metal kombineret med en knude, og ideen om fred og mangel på vold, er meget håndgribeligt og let forståligt.

At det netop er den type revolver, kunstneren har valgt til at slå knude på, giver også mening. For modellen hedder en Colt Python. Og slanger er temmelig gode til det med knuder.




Ingen kommentarer:

Send en kommentar