tirsdag den 17. januar 2017

Vestpå


Jeg har meget længe vidst at en dag skulle jeg omforme Bente Geilsks Vestpå til noget med ærmer. Længe troede jeg at tweedgarnet Anders og jeg købte fælles for flere år siden skulle stå for skud, men det blev aldrig til noget.


Vestpå


Da jeg i oktober vendte hjem fra Maribo med ti nøgler Rowan Silkystones i den helt rigtige farve, var det ikke noget at tage fejl af. Det var nu. Det føltes rigtigt, og inden jeg så mig om var de første masker slået op.

Allerede fra start lavede jeg en del om, og undervejs blev flere omrokeringer tilsat. Jeg ville have skuldrene til at ende på toppen af skulderen, jeg ville have en mindre krave og jeg ville som sagt have ærmer.

Som arbejdet skred frem, stod det klart at jeg ikke havde garn nok til lange ærmer. Jeg er ikke god til korte eller trekvartlange ærmer. Jeg kommer til at fryse. Jeg ville have lange ærmer. Et kig i lageret betød at tweedgarnet jeg for længe siden havde overvejet til projektet passede perfekt i farven som tilsætning.

Resultatet er bedre end forventet. Jeg er tilfreds med pasformen, den er rar at have på og med en nål af kohorn er den nem at lukke, tilpas varm og kan garanteret også bruges en sommeraften –blandingen af hør og silke taget i betragtning.

Hør og silke betyder desværre også at den vokser en smule i brug, at ribberne bliver lidt flade. Heldigvis ikke så meget, som jeg et kort øjeblik frygtede for. Kraven har en tendes til at hørgarnet bliver mere fladt end uldgarnet, men det skal bare huskes når den lægges til tørre efter vask…


Min version af vestpå var årets sidste projekt, men er allerede både brugt og vasket flere gange.
Design: Vestpå af Bente Geil.


Garn: Rowan Silkystones grønt mix og Garnudsalg Donegal Raw Flaskegrøn.

Den færdige trøje vejer 583 gram. Silkystones står for de første 500 gram.


Pinde: 4 mm. Jeg strikkede alt på rundpind i flere forskellige længder


Størrelse: Small kombineret med Pernille.


Vestpå

Vestpå


Bemærkninger: Jeg lagde ud med at slå to masker ekstra op til ryggen. De to masker blev brugt som kantmasker og blev senere brugt til at opstrik af masker til ærmer.

For at forhindre ryggen i at falde ud over skuldrene, forvandlede jeg rækkerne af vrangmasker mellem de falske snoninger til 1 maske i stedet for to op over ryggen. Med cirka 3 centimeters mellemrum strikkede jeg vrangmaskerne sammen to og to, en række ad gangen ens i begge sider begyndende fra siden. Den sidste sammenstrik passede med at nakken næsten var nået.

Efter den anden udtagning på den rundstrikkede krave/kant startede jeg vendestrik. Jeg startede vendestrikken om de midterste tre ribber i nakken og vendte midt i den næste ribbe for hver omgang. De sidste to vendinger sprang jeg en ribbe over og vendte for hver anden ribbe. Da hele kraven/kanten var færdig – ifølge mønstret - strikkede jeg en omgang rundt, og lukkede alle vendinger, inden jeg skiftede til tweedgarnet, strikkede endnu en omgang og lukkede af.

Til ærmerne strikkede jeg 80 masker op i ærmegabet. Jeg fordelte maskerne efter ryggens mønster, med to masker i hver vrangribbe, og  strikkede en ærmekuppel over 28 pinde, inden jeg fortsætte rundt efter mønstret. Da jeg løb tør for garn skiftede jeg til tweedgarnet, tog en maske ud i hver vrangribbe og fortsatte med 3-3 rib til ærmet havde den ønskede længde.


Har du lyst til at se flere billeder af trøjen, kan den ses lige her på Ravery.


2 kommentarer:

 1. Hvor er den flot ! Og skøn kjole !
  Jeg fuld af respekt over din tekniske dygtighed:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Miri, jeg er ret glad for den kjole. Og tusind tak :)

   Slet