tirsdag den 31. januar 2017

En grøn SFO


Der tænkes mange tanker på den arbejdsmæssige matrikel for øjeblikket. Nye muligheder dukker op, og for hver gang vi åbner døren til noget nyt, ender vi med mange flere ideer, end vi umiddelbart kan gabe over.


Genbrug og affaldssortering


Skolen skal være grøn profilskole. Det grønne flag er erhvervet og den grønne læseplan står for skud. Skolen er ikke kun den undervisningsmæssige side af sagen, skolen er også SFO, og dermed skal der også gøres plads i læseplanen til SFO.

Vi brainstormer og kaster om os med den ene ide efter den anden. Noget er til at have med at gøre, noget kan vi gå lige til, noget har vi gjort længe, uden at kalde det grønt, og noget kræver mere planlægning. Og endelig er der noget, som ikke bliver lige med det samme.

I Rødovre bliver der affaldssorteret. Det gør der også på skolerne, men ved børnene hvorfor, eller hvad til? Nogen klasser har arbejdet med affaldet og ved derfor rigtig meget, andre er knap så informerede. Det bliver der uden tvivl lavet om på i tiden der kommer. I dag tog vi første skridt mod at lære børnene i klubben om affald, sortering og hvad det bliver til. Hvorfor vi skal sortere vores affald.


Genbrug og affaldssortering


Sammen med spande i passende størrelser og placeringer har jeg lavet en flok skilte, der forhåbentlig kan skabe grobund for gode snakke. Sigtet er at børnene selv skal være med til at udforme ny og bedre skiltning, for hvad ved vi voksne om hvad der virker for børn? Hvem er bedst til at fortælle, hvordan forståelse opnåes? Og hvordan læres nyt?

Det sidste ved vi godt: Inddragelse.

Så vi snakker, sorterer og forstår ved både teori og praksis. Og glæder os til at se hvad der kommer ud af projektet.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar