søndag den 15. januar 2017

Pagoda Mittens


Det smarte ved en blog er muligheden for at gå tilbage. I det her tilfælde måtte jeg lige over fire år tilbage for at finde dato for dengang jeg strikkede de vanter, der har fulgt mig siden.


Eugenias Mittens


Med fire år på bagen kan jeg pludselig bedre forstå de ikke længere hænger så godt sammen. Sidste år begyndte jeg at lappe, men som tiden gik og vinteren igen kiggede frem, stod det klart at lapninger ikke længere var nok.

Jeg har været glad for de vanter. Meget glad. Måske er det derfor jeg aldrig har fået strikket andre. Selvom tankerne om nye, har været der masser af gange.

Jeg havde endnu et fed af det garn jeg strikkede med dengang. Jeg troede det skulle blive til en hue, men det skulle det ikke. Nu er det blevet til endnu et par vanter. Samme garn, andet mønster. Selvom jeg godt kunne finde på at vende tilbage til det første igen. En gang.


Eugenias Mittens


Og mærkeligt nok – jeg synes jo nok jeg kan strikke – tog det mig usædvanligt lang tid at finde garnet frem fra kassen, finde den rigtige opskrift, og endelig at strikke det nye par.

Det nye par er taget i brug. Det er dejligt varmt. Specielt fordi jeg har et par fingerløse vanter indeni.
Design: Pagoda Mittens af Katja Knits.


Garn: Cascade 220 Heathers i farven Dune Heather.

Det er ikke meget, der går til et par vanter – bare 80 garm.


Pinde: 4½ og 5 mm strømpepinde.


Størrelse: Størrelsen er one size. De sidder godt på hånden og går et godt stykke op ad armen. De har endda god plads til et par tyndere fingerløse handsker indeni.


Pagoda Mittens

Pagoda Mittens


Bemærkninger: Jeg synes de blev for stramme og slog 4 masker ekstra op til ribben. Det betød at jeg strikkede to masker ret sammen, da mønsteromgangene begyndte.


Har du lyst til at se flere billeder af vanterne, kan de ses lige her på Ravery.


2 kommentarer:

 1. Meget smukke vanter.
  Jeg er vild med den gamle lappede og højt elskede udgave- elsker når ting bliver brugt og elsket :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Miri, de er svære at skille mig af med. De har givet meget varme, og skal egentlig videre. Det tager vist bare lidt tid :)

   Slet