søndag den 8. januar 2017

Årets første projekt


Emilie har længe snakket om en hue. Jeg havde ikke lige tid til huestrik inden jul, men da pigerne var smuttet nytårsaften fandt jeg garn og pinde, sammen med et mønster og startede en hue, som blev afsluttet næste formiddag.


Kit Kat Hat


Den var klar da tøserne vågnede.

En gang i løbet af december var vi inde i byen og mødte en pige med en sort hue med katteører. Emilie synes den var fin. Altså var det udgangspunktet for tyk uld med alpacca.

Den var hurtigt og nemt strikket.

Hun kunne ikke lide den.

Der var alt muligt galt med den. Så nu bruger jeg den. Jeg synes nemlig både den er fjollet, varm og skøn.

På et tidspunkt får hun som også nok en hue. Et godkendt mønster er fundet og et dyk i garnkasserne har givet garn til en hue i et changerende farvespil.


Kit Kat Hat


Det bliver ikke i aften, der bliver slået op. Jeg kæmper med det Geilske Mystiske sjal, der ikke helt vil som jeg vil, og som jeg vist har fejlberegnet garnmængden til. Et par nye vanter rumsterer også i kulissen. Ingen af de to er endnu helt opgivet.

Men en hue skal hun nok få. En dag.

Måske endda inden kulden forsvinder.
Design: Kit Kat Hat af Andre Sue.


Garn: Antracit grå Chunky Funky Alpacca fra Garnudsalg.

Huen vejer 68 gram.


Pinde: 4 og 4½ mm rundpind. Jeg brugte den korteste wire i Knitpro universet sammen med de korte pindespidser, der passer til.


Størrelse: Jeg synes umiddelbart det så småt ud, da jeg slog op, så jeg startede med 96 masker. Det er jeg ikke helt overbevist om var rigtigt. Jeg burde have tænkt mig om og vidst at alpakka har en tendens til at vokse og mangle elasticitet.


Kit Kat Hat


Bemærkninger: Strik, strik, strik og så var den færdig.


Flere oplysninger – for eksempel om garnet – kan findes på Ravelry.


2 kommentarer:

  1. Det er også et flot sjal du har på!

    SvarSlet
    Svar
    1. Pia, det er Building Blocks af Stephen West :)

      Slet