søndag den 29. januar 2017

Haven på en solskinsdag


Efter to dage med strålende sol er himlen igen overskyet. Der er ingen tvivl om at sol gør godt. Solen får smilet frem, giver energi og lidt mere på overskudskontoen. Men jeg kan altså også godt lide gråvejr. Gråvejr dæmper lydene, mætter på en måde luften, så trafikken ikke høres, så fuglestemmerne på taget går lettere igennem og giver energi på en anden måde.


Haven i januar


Gråvejr er godt til indendørs sysler, og når dagen allerede er afsat til symaskine og støvsuger, tager jeg gerne mod det uigennemsigtige lys og et par ekstra dråber ovenfra.

Gråvejr giver også grobund til glæde over at vi nåede i haven i går. At Emilie fandt erantis i skovbuden. At det trods kulde var skønt i solen og at de vandfyldte spande og baljer havde fine iskrystaller opmarcheret på undersiden af det øverste lag is.


Haven i januar

Haven i januar

Haven i januar


Eller at fuglene jeg hæklede for længe siden stadig holder en smule. Lidt slatne og meget farveløse er de. Anders gav et par stykker af dem et lag spraymaling sidste år. Det var ikke tosset. Resten har kedelige farver og et lag lak kunne nok få dem til at holde en sæsson eller to mere. Jeg kunne også finde på nyt, og har allerede overvejet om ler kunne være vejen frem.


Haven i januar

Haven i januar


Det bliver ikke lige nu.

Men tanken er plantet.


4 kommentarer:

 1. Fine fugle, der giver lidt kulør på en vinterhave.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja! Det er så hyggeligt at komme i haven og blive budt velkommen af dem :)

   Slet
 2. meget fine fugle, det da også lidt interessant at se dem udvikle sig.
  god ide med malingen, og andre materialer, måske kunne du hækle i noget mere vejrbestandigt?

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tænker at nu er det prøvet og når de ikke kan mere, skal der nyt til. Gerne noget helt andet :)

   Slet