mandag den 8. august 2016

Mere farve fra glas


En hurtig præsentation, inden jeg får sat mig og skrevet lidt nærmere om de sidste to forsøg i første omgang.

For første omgang, det er det – der kommer helt sikkert flere omgange.

Det er ganske vist.


Solardying - rødkål og sorte bønner
Sorte bønner forrest, rødkål bagerst.


Der var glasset med kobberstumper. Det gik aldrig godt, og jeg endte i stedet med at hælde en god håndfuld sorte bønner i. Så skete der noget. Om det var kobberet der reagerede med bønnerne, eller om bønner bare skal lugte af prut aner jeg ikke. Men det færdige resultat stinker af vandrensningsanlæg….

Det hænger i øjeblikket på en bøjle på altanen. Der hvor det nok skal blive ramt af regn og vind og deslige, men solen sjældent finder vej.

Så var der glasset jeg fyldte med sorte bønner i bunden, garn i midten og rødkål foroven. Det lugter sjovt nok ikke helt så slemt. Mest af eddike fra skyllevandet. Det har også den fineste blålilla farve.

Begge farver er fine. Alligevel går jeg rundt og har lyst til at prøve igen. Samme garn, næsten samme farvemidler, men med et tvist.

Der er jo ingen grund til at bruge alt det ufarvede garn med det samme. Specielt ikke hvis det allerede farvede kan have glæde af en tur mere.


2 kommentarer:

  1. Sjove eksperimenter :) Kan godt forstå du vil prøve mere :) Da jeg læste om dine forsøg, var jeg spændt på hvordan garnet ville klare t lægge i blød i så lang tid, om det blev ødelagt/begyndte at rådne osv.

    SvarSlet
    Svar
    1. Miri, det var jeg faktisk også spændt på. Det ser ud som om sådan noget garn kan klare en hel del :)

      Slet