lørdag den 27. august 2016

Aarhus by night


Der er Aarhus Festuge i denne uge, og som altid – eller i hvert fald som sidste gang vi var i Aarhus – er byen stuvende fuld.

Med hjælp udefra var vi blevet anbefalet et godt spisested og havde bestilt bord til klokken otte. Der var lang tid til klokken otte, da vi ankom til Aarhus – og vi var faktisk lidt sultne.


aarhus2


Altså gik vi ned til åen, fandt et passende sted og bestilte noget at drikke. Vi ville egentlig også have tanket lidt op på sultkontoen, men der var ikke noget der trak, og man kan komme langt med en kop varm kakao.

Der gik mange mennesker forbi mens vi sad der, mange – sjovt nok mest mænd – grinede af os som vi sad der med hvert vores strikketøj. Enkelte kommenterede, mange mente at strikkeklubben måtte være på tur, men den sjoveste var en gut, der sad sammen med et par venner ved siden af os.

Det tog ham vist tid at spørge, men da først han fik hul, havde han mange spørgsmål. Han forstod ganske simpelt ikke konceptet at strikke. Men hvorfor gør I det? spurgte han mere end en gang. Sælger I det? fortsatte han, og kunne på ingen måde kæde strik i det fri sammen med hverken en hobby, en fritidsinteresse eller Aarhus festuge. At vi var taget fra Hovedstaden til Aarhus medbringende strikketøj og oven i købet satte os i det fri, midt i festugen, var ham en gåde.

Men er I taget til festuge for at strikke? ville han vide mere end en gang. Vi startede ud med at prøve at forklare, men endte med bare at give ham ret. Inden da havde vi mere end en gang forsøgt at forklare at strik både er en hobby, et håndværk og ikke nødvendigvis hænger sammen med festugen. Der foregår jo faktisk andre ting i og omkring Aarhus i samme uge.

Det er jeg ikke sikker på han troede på.


aarhus3


Vi mødte ham igen senere, men undlod at sige hej, Senere så han nemlig om mulig mere festugepåvirket ud og havde måske i virkeligheden allerede glemt os.

Men det var efter vi havde spist. Mens vi sad på Cafe Viggo, drikkede drinks og kiggede på alle de sjove mennesker der gik forbi. Vi spiste på Den Rustikke i Mejlgade 20. Det er altså anbefalelsesværdigt. Det er muligt at bordene er skæve, tallerkenerne skårede og ikke alle tjenere har lige meget styr på det med tjenerskab. Men maden er der ikke noget at udsætte på.

Det var bare godt. Mere er der ikke at sige om det.


farver1

prikker

Ingen kommentarer:

Send en kommentar