torsdag den 13. marts 2014

Væltet


Da jeg var barn lå Bing og Grøndahl på Valby Langgade. Længe før da hed det Porcelænsfabrikken Norden. Den blev opkøbt af Bing og Grøndahl, og min faster arbejdede derinde. Jeg kan stadig huske de enorme fabriksbygninger, når vi var på rundvisning.


Væltede perler


Engang kom vi ud bærende ud på en fin og eksotisk kop fra mågestellet. Jeg havde fået lov at sætte hanken fast og den var endnu ikke brændt. Længe inden vi nåede hjem, var hanken knækket af.

I dag er området ikke længere fabriksområde. Lige som bygningerne ved siden af, der tidligere husede Bomuldsspinderierne, der dengang jeg som tyveårig gik med post, husede de mærkeligste småforretninger og engroslagre, for længst er væk.

De to fabriksområder er forvandlet til byområde. Bomuldsspinderiet huser nu butikscentret Spinderiet, mens hovedbygningen fra porcelænsfabrikken i dag er skole, og Teater V har til huse i Prøvehallen.

Det var Teater V, der var målet for min tur i aftes. Jeg nåede aldrig længere end til caféen lige ved indgangen. Caféen er hyggelig, og vi blev siddende det meste af halvanden time, snakkede og hyggede, inden vi pakkede sammen og tog hjem.


Væltede perler


Teater V har gennem de sidste år stået for en dramatikerkonkurrence og aftens forestilling er vinderen af dette års konkurrence. Stykket hedder Sparta og handler - hvis jeg har forstået det rigtigt - om alt det vi aldrig får sagt, om fordomme og om hvordan alle forsvar til sidst brydes ned og sandheden endelig kommer frem.

Vi fik bare aldrig set det. Men vi prøver igen på torsdag - hvis ellers Annelise kan få ombyttet billetterne. Ditte Gråbøl - den ene af de fire aktører - var nemlig faldet, og måtte tage hjem. Derfor ingen forestilling. Sådan kan det gå, og det er der ikke meget at gøre ved. Men aftenen var hyggelig.


Et andet fald handler om æsken med alle perlerne til perlepladebillederne i Caféen - den væltede i går. Hvordan er jeg ikke klar over, men det er heller ikke så vigtigt. Under alle omstændigheder var der ikke længere styr på de forskellige farver.

Vi nåede langt i sorteringen i går. Og mangler jeg noget at lave i dag, såh...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar