fredag den 7. marts 2014

Undervisningsparat
Alle de store elever i hele kommunen har fået udleveret hybrider til undervisningsbrug. Det samme gælder deres lærere. Endnu er det så nyt at de ikke for alvor er inddraget i undervisningen, men det skal nok komme.HybridPå sidste uges skolebestyrelsesmøde fortalte Maria at sjette klasserne som yngste årgange er udtaget til at lære det nye udstyr nærmere at kende, og være dem, der senere skal hjælpe og lære videre til andre årgange. Derfor er der lagt op til en ToolCamp, som ender med en dyst skolerne imellem.

Både lærere og elever glæder sig. Jeg tog mig selv i at tænke: Hey! Det vil jeg da også. Selv om jeg højst sandsynligt aldrig får udleveret en maskine selv, men jeg nogensinde skal kunne hjælpe, har jeg også brug for at vide og kende og kunne bruge. Specielt da de nye vidundere kører på Windows 8, en platform jeg ikke er særlig familiær med.

Umiddelbart tænkte jeg at de rigtige kanaler måtte være at tale med min egen chef, før jeg talte med andre. Det var lettere sagt end gjort, for ligesom vi andre holder kurser og taler skolereform, sidder chefen i møde på møde om selvsamme skolereform. Når jeg huskede var han der ikke, og når han endelig var der havde jeg glemt det... eller travlt med noget andet.

Indtil jeg endelig huskede og han sad på kontoret. Jeg nåede ikke langt i min forelæggelse, før han sendte mig ind til Maria med tilladelse til at bryde ind i det møde der netop fandt sted i læringsudvalget - lige præcis dem, der beslutter og afholder ToolCampen.

Med noget bankende hjerte stod jeg uden for døren, trak vejret dybt, bankede på, lukkede op og spurgte om jeg måtte være med. Det måtte jeg, og jeg fik endda spurgt om også jeg kunne låne en computer.

Også det kunne jeg, og inden dagen var omme kunne jeg hjembringe både maskine og taske til beskyttelse. Siden har jeg hentet de rigtige programmer, drejet på skærmen og overvejet hvornår det er smart at bruge tastaturet og hvornår det er lettere at bruge den interaktive touchskærm.

På mandag klokken otte sidder jeg parat og indlæringsklar. Sammen med de unger jeg til daglig er sammen med om eftermiddagen. Jeg skal tidligt op, men jeg glæder mig.


4 kommentarer:

 1. jamen selvfølgelig skal du også være med. De allerbedste til at lære det nye, er jo de, som selv har lyst. Du er allerede godt igang, så nu varer det vel ikke længe, før alle omkring dig nyder godt af dine nye kompetencer. Jeg håber der også falder lidt visdom af her på bloggen.
  Jeg sidder selv med en ny pc med Windows 8, men jeg synes det driller mig og ville meget hellere have min gamle Xp. Heldigvis har sønnen fået sat en startknap på, så det mere ligner windows 7, for det skrivebord med ikoner,som er beregnet til touchskærm er jeg ikke vild med på min almindelige skærm, så det har ikke fået en ærlig chance her.

  SvarSlet
  Svar
  1. Evi, jeg synes selv, jeg er ved at have styr på det der Windows 8. Det handler vist mest om at vænne sig til nyt. Jeg havde det som dig med startskærmen, men efterhånden er jeg ved at blive rigtig glad for den. '
   Om jeg når dertil hvor jeg kan give nyttig viden videre er jeg lige nu ikke helt sikker på. Men jeg prøver gerne. Så vidt jeg kan forstå handler det i første omgang mest om specifikke programmer, der skal bruges i skoleregi.
   Uanset hvad tror jeg det bliver spændende.
   Men jeg kan kan også godt lide at gå i skole :)

   Slet
 2. Og jeg måtte lige google hybridcomputer for at finde ud af hvad det handlede om :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Den er faktisk rigtig smart Lene. Den kan være en bærbar computer og den kan være en tablet. Eller den kan være begge dele. Skærmen kan åbnes og lukkes som vi kender det på bærbare computere, men den kan også vendes og lukkes, så tastaturet forsvinder og det kun er skærmen, der bruges som arbejdsområde :)
   Jeg håber du fandt ud af hvad det handlede om, for jeg synes det er svært at forklare :)

   Slet