tirsdag den 4. marts 2014

Nu sidder vi blødt


Emilie har længe ønsket sig en sovesofa. Flere gange er hun begyndt at spare sammen, men pengene er altid blevet brugt til noget andet, længe inden det samlede beløb endelig stod på kontoen.

Jeg har længe vidst at en dag skulle vi have en ny sofa. Den gamle er ikke optimal. En Londonmodel af ældre dato. Sådan en af den umage slags, uden megen komfort, plads eller mulighed for at slænge sig. Sådan en betrukket med grønt fløjl og frynser. Og kvaster. Jeg elsker den sofa, men man kan kun sidde en i den ad gangen... og det er næppe optimalt.

Altså blev planen, at når Emilie havde sparet sammen, skulle vi alle have nye siddepladser. De sidste måneder har hun været hardcore i sin opsparing og i lørdags kunne vi alle tre tage i IKEA og kigge på de udvalgte.

Emilie havde for længe siden valgt sin model ud. Jeg havde for nemheden og hurtighedens skyld valgt to modeller ud, som skulle prøvesiddes inden et valg. Jeg troede også jeg havde valgt farve, men ved nærmere eftersyn kom vi hjem med en anden.


Ny sofa med plads til gæster...


Anders var tilfreds. Alting taget i betragtning var der ingen grund til forholdsnedbrydelser eller skilsmisse efter turen. Og vi blev endda og spiste frokost.

Vi var tidligt af sted, så allerede senere på dagen kunne vi tage imod fragtmanden, som afleverede to sofaer og et lille bord Emilie har sukket efter næsten lige så længe som sovesofaen. Og han kom lige i tide til, at vi inden nåede at rydde plads til det nye.

Vi pakkede alting ud i bunden af opgangen - det er vildt så meget pap der skal rundt om samlesæt fra IKEA. Del for del blev alting båret op, pappet båret den anden vej, og mens Anders bestilte pizza udefra tog Emilie og jeg først fat i hendes nye udstyr og siden samlede jeg stuens nye siddemulighed.

Og ohh for en siddemulighed. Den er dejlig. Der er plads, der er slængemuligheder og vi kan alle sammen være der. Tilbage står den gamle sofa og fylder. Tilbage står rodet, der endnu ikke helt er kommet på plads.

Den gamle sofa vil jeg ikke af med. En del af rodet ryger nok. Plads i kælderen er der ikke meget af. Men det kan der blive... Næste weekend er afmærket til formålet....

4 kommentarer:

 1. Det er altid lidt træls når ens behov ændre sig, men alligevel er det jo dejligt at få noget nyt og når det nye så opfylder en behov, så er det jo bare dejligt. :-) Tillykke med den nye sofa, som ser dejligt ud. :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Den er altså også dejlig Catarina. Jeg er sjældent særlig god til at købe nyt, så egentlig har den stået på indkøbslisten meget, meget længe :)

   Slet
 2. I er dælme effektive ! Super teamwork i har, og hvor dejligt med nye siddepladser - og det der med rodet... det forsvinder jo igen :)

  KH Maria

  SvarSlet
  Svar
  1. Rodet skal nok forsvinde Maria, og jeg synes faktisk også vi var rigtig gode til det der samarbejde :)

   Slet