fredag den 29. marts 2013

Malmø klædt i påske


Jeg kender ikke særlig meget til svenske påsketraditioner. I går lærte jeg, at fjer i alle regnbuens farver i træer eller grene hører til blandt udsmykningen.


Påskeæg i Malmø


Mange butikker havde indgangsdøre flankeret af grene med fjer og i blomsterbutikkerne kunne både fjer og grenduske købes. Det så festligt ud, selvom jeg uvilkårligt kom til at tænke på børnehavernes fastelavnsris.

Der var også anden udsmykning i anledning af påsken. Hele vejen frem og tilbage over og gennem Mälarbron, Stortorget, Södergatan, Gustav Adolfs Torg, Södra Tullgatan, Davidshallsbron og Södra Förstadsgatan mødte vi med mellemrum store fint dekorerede påskeæg.


Påskeæg i Malmø


Påskeæg i Malmø


Påskeæg i Malmø


Jeg kom til at tænke på de mange juletræer, der for år tilbage prydede København op til jul, og som senere blev solgt på auktion som støtte til skovprojekter i Mali.

Dengang var træerne dekorede af forskellige kunstnere. Æggene i Malmø virkede i højrere grad som skabt fra samme hånd. Stregerne og dekorationerne havde umiskendeligt samme naive anstrøg.


Påskeæg i Malmø


Påskeæg i Malmø


Jeg synes det var hyggeligt med de store æg i hele byen, eller i hvert fald i Gamla Stan, hvor vi valgte at færdes.

Der er dejligt i Malmø. Også med vintertemperaturer og en sol, der nok varmede, men var noget ved siden af sig selv. Årstiden taget i betragtning.


Påskeæg i Malmø


Vi havde en god tur. Begge helt mørbankede af træthed og en smule kulde, da vi nåede hjem.

4 kommentarer:

 1. Fine påskeæg! - jeg håber, at I har fået varmen. :-)

  SvarSlet
 2. Hvor ser det hyggeligt ud. Hernede er det kun i chocoladebutikkerne der er pyntet op.

  SvarSlet
  Svar
  1. Lin, her har jeg heller ikke set noget pynt :)

   Slet