onsdag den 13. marts 2013

Et vissent blad


Dengang der stod efterår på kalenderen, og bladene begyndte at falde af træerne, blev Sille færdig med det første broderi af en række.


Et vissent blad


Hun havde aldrig broderet før, og var ikke helt sikker på, om hun kunne finde ud af det. Det mente jeg nok hun kunne. Og selvfølgelig kunne hun det.

Med programmet, der omdanner billeder til korssting, som Mette B for efterhånden længe siden linkede til, hjalp jeg med at omdanne Silles billeder af kattene til broderier. Resten klarede hun selv.

Da det første billede var færdigt og syet sammen til en pude, kunne jeg mærke et træk efter selv at lave noget. Vel vidende, at det er et projekt jeg vil tage frem og lægge væk, og i sidste ende sikkert være flere år om, gik jeg på jagt efter et motiv.


Et vissent blad


Med tanke på Kaffe Fassets mange grøntsagsmotiver og kålhovedet, der står i min sofa, ville jeg have noget der kunne passe til.

Med efteråret og de faldende blade, lå motivet nærmest lige for.

Jeg tog mange billeder af blade. Smukke røde ildfulde faldende blade.

Da jeg endelig tog en beslutning om hvilket, der gjorde sig bedst, tog det næsten endnu længere tid at finde de rigtige farver. Hurtigt gik jeg i gang, og næsten lige så hurtigt blev det pakket væk igen.


Et vissent blad


Et vissent blad


Ind imellem har det været taget frem og i de perieoder, jeg har følt mig mest frisk de sidste dage, har det haft endnu en glansperiode.

Der er stadig lang vej. Jeg nyder at det tager tid. At se det vokse frem. Og allerede nu gad jeg godt endnu et par varianter. Jeg forestiller mig et grønt blad på lilla baggrund og et lilla blad på brun baggrund.

At det pludselig lyder som barndommens Tante Grøn, Tante Brun og Tante Lilla er helt utilsigtet. Det er de farver, der er mest fremherskende i min lille stue, og jeg er sikker på, det kunne blive fint.

Hvis det så også ender med tanker på tanterne er det helt i orden. Jeg har nydt dem som barn. Mine børn har hørt dem igen og igen. Jeg har læst højt til stemmen blev ru, og jeg tror endnu Emilie har et eksemplar stående på hylden inde på teenageværelset.

8 kommentarer:

 1. Hvor bliver det da flot. Og kålhovedet er også utrolig fin. Dejligt.
  Det er vel også ok at tage det lidt frem og tilbage engang imellem.

  God dag til dig :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Nola, jeg kan godt lide sådan nogle projekter, der tager lang tid og måske endda glemmes lidt ind imellem :)

   Slet
 2. Det ser godt ud. En dag slipper jeg bogstaverne og prøver noget tilsvarende :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Frederikke, da jeg første gang forsøgte, omdannede jeg en lille blomst Emilie havde tegnet til korssting. Noget med fem farver og ikke så mange krydser. Det var supersjovt. Mon ikke dine drenge også laver små tegninger, der kunne være sjove at lege videre med? :)

   Slet
  2. Det var en god idé. Det vil jeg gøre :)

   Slet
  3. Jah, gør det Frederikke. Så hepper jeg :)

   Slet
 3. Jeg elskede (elsker) også de bøger :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Losarinas mor, det er sådan nogle skønne bøger :)

   Slet