fredag den 7. september 2012

Mulighed for inspiration


Onsdag aften bød på forældremøde. Et møde med mange oplysninger. Ottende klasse bliver et spændende år.


Altanen, september 2012


Noget af det jeg godt kan misunde Emilie - bortset fra lejrskolen, de nye fag, projektuger, blokuger, avisskrivning, samarbejdet med en af de ordinære klasser og gejstfulde lærere - er praktikkerne.

Dengang Daniel startede i ottende klasse, gik det op for mig, at erhvervspraktikken, som jeg kendte den fra min skolegang, er ændret til fordel for brobygning. Det var stadig muligt at komme i den gammeldags erhvervspraktik, men det krævede selvstændighed. Langt de fleste havndede i brobýgning på erhervsskoler eller de tekninske skoler.

Emilie får mange flere muligheder. Hele fire uger af skoleåret er øremærket praktik. Fire uger lærerne har vurderet, at det er godt for ungerne at komme væk fra skolebænken og prøve noget andet. Få nye input og inspiration til det deres videre liv.

De startede i går, hvor hele klassen var på teknisk skole i Rødovre, for at høre om mulighederne på de tekniske skoler. Som et oplæg til de fire dages brobygning, der følger senere på året. Troede jeg. Troede eleverne. Hørte jeg fra lærerne.

De havde fået oplæg. De var blevet vist rundt. De havde fået oplysninger. Men kun med udgangspunkt i bygningsfagene, som teknisk skole i Rødovre indeholder.

Og så havde de bygget. Tøserne kom slæbende med et fuglehus - blev vi enige om - som jeg fik overdraget. Jeg fik det ikke med hjem, men det kommer det. Måske i dag. Hvis jeg kan finde plads i cykelkurven. Det er ret stort. Stor var oplevelsen også.

Længe inden de fire dage med brobygning senere på året skal den samlede klasse også lige en uge på Hotel- og restaurantskolen og en uge på social- og sundhedsskolen.

Endelig får de også en uge til en selvvalgt - og selvfunden - erhvervspraktik. Der er heldigvis lang tid til, så mon ikke vi i fællesskab kan finde noget, Emilie synes er spændende, inden da.

Fik jeg sagt, jeg faktisk er lidt misundelig.

2 kommentarer:

  1. Det lyder rigtig spændende. Dejlig at komme ud og prøve list af hvert, snuse til de mange muligheder.

    SvarSlet
  2. Losarinas mor, jeg synes det er skønt, de får så mange muligheder for at prøve af, opleve og tænke tanker :)

    SvarSlet