onsdag den 27. januar 2010

Sjov med bollerne


kartoffel

Onsdagen er dagen, vi bager boller. Dejen bliver rørt tirsdag aften, sat på køl natten over og efter personalemødet onsdag formiddag er der klar til at trille.

Tidligere fyldte jeg 4 bageplader med grove boller, der efter en tur i ovnen sælges for 1,- kr stykket. De første er gerne både købt, betalt og delvis spist længe inden afkøling og andet fint.

Dengang jeg fyldte 4 bageplader skulle vi være heldige hvis der var et par stykker tilbage når vi nåede fredag, men årets medlemmer har ikke helt så travlt med at fylde på, så antallet er nedsat til 2 fulde plader, og så er vi heldige, hvis der er udsolgt fredag.

En fast tradition er at en af bollerne har en indbagt overraskelse. Den der finder ugens Bolle og spiser både den og indhold, (selvfølgelig under overværelse af en voksen) får 10,- kr til køb af endnu flere boller, pasta, ris og karrysovs eller hvad vi hen ad vejen finder på til de evigt sultne unger.

Et par gange har vi glemt at lægge noget i den ene, eller overvejet helt at stoppe legen, men næ nej, vi er nedstemt – også selvom indholdet ikke altid er lige lækkert.

Ungerne kommer tit med ideer til indhold i ugens bolle, også ideer, de ikke selv har lyst til at sætte tænderne i. Regelen er enkel – det skal kunne spises og må af hensyn til religiøse retninger eller vegetarisme ikke være animalsk.

De lidt onde tiltag kunne være en teskefuld peber, rå rødbede, hele fed hvidløg, kogt pasta (det faldt ikke i god jord) eller andet morsomt fra kolonial- eller køleskabet.

de sjovere eksempler har været hele valnødder, en halv kiks (der var knap så sprød, da den kom ud af ovnen) majs, kokosmel eller andet der tenderer noget sødt. Det må nemlig ikke være for sødt.. så bliver bollen bare spist uden nogen ligger mærke til det – dermed må slås fast at indholdet helst skal være lidt til en side…

Dagens bolle indeholdt en ovnbagt kartoffelbåd fra gårsdagens middag. Jeg troede måske en kartoffel i en bolle ville være meget hyggelig, men jeg tog fejl – i hvert fald efter ansigtsudtrykket hos dagens vinder at dømme … men tro mig, uanset hvad vi har puttet i, så bliver det spist. Også selvom det ikke smager godt.

Det er utroligt hvad unger gør for en ti’er :)

6 kommentarer:

  1. Hahahaha! Det må bestemt prøves af :)

    SvarSlet
  2. Og her river jeg kogte kartofler og bruger i bollerne :-) Men en stegt kartoffel, den er nok ikke så sjov at få i munden :-)

    SvarSlet
  3. Lene ofte bliver bollen brækket midt over inden nogen tager en bid. Det gjorde den også i går, så det var vidst på forhånd :)

    Det lyder ellers godt med kartofler i bollerne, det må jeg prøve en dag :)

    SvarSlet
  4. Hi-hi. Sikke et morsomt koncept.
    - og du har ret. Det er utroligt, hvad børn gør for penge. Skræmmende ind imellem - men også ganske morsomt ;o)

    SvarSlet
  5. Frau Putz, i det her tilfælde meget morsomt :)

    SvarSlet