mandag den 6. oktober 2008

Min fejl!


En rigtig god hyttetur med alt hvad det skal indebære. Fantastiske børn, der langt hen ad vejen forstår at leve op til et ansvar, som ikke beklagede mere end ret er, men som også viste sig fra de værste sider, med tøsefnidder (selv hos drengene) og larm og støj.


Vi plejer at være tre voksne af sted på de ture. Set i bakspejlet, tror jeg ikke det var en god ide, at spare den ene væk, bare fordi der ikke var helt så mange tilmeldinger som normalt.
Set i bakspejlet foretog jeg også en fejlvurdering, som vi ganske vist begge voksne var enige om, men som jeg personligt er nødt til at tage på mig, for selv at komme videre.

Jeg valgte at have tillid til børnene (for de er jo børn, selvom de gerne vil noget andet). Jeg valgte at tro på at de var parate til at stå inde for den beslutning de tog. Jeg skulle have vidst de ikke var den tillid værdige. Jeg skulle have vidst de ville komme i en situation hvor det nemmeste, var at ringe til mor og beklage. Jeg skulle have vidst det ville føre til bekymrede forældre, der uanset udelukkende hører børnenes forklaring og selvfølgelig står bekymrede tilbage. Jeg skulle have vidst...

Jeg ved godt, at jeg generelt er naiv, godtroende, gerne vil tillægge andre ansvar og tro på at de kan. Jeg ved godt at ansvaret var mit og jeg i bund og grund ikke levede op til det.

Uanset er jeg måske stadig naiv, men jeg tror stadig på, at de var opgaven voksne, at det er okey at tage en beslutning og måtte se i øjnene den ikke var rigtig. Jeg ser stadig en flok ansvarlige børn, der levede op til deres del af aftalen, selvom de også faldt igennem og valgte at ringe hjem.

På mig, må jeg også tage, at en del af skaden måske ligger i at jeg ikke formåede at forklare hvad de gik ind til. At jeg ikke formåede at gøre dem klart hvad der skulle ske. Måske havde alting set anderledes ud, hvis de reelt havde forstået... Men måske kan ikke bruges til noget - ikke andet end at gøre mig klogere. At gøre mig klart at en anden gang...

Ingen skade sket. Vi kom hjem med en flok trætte børn, der gerne var blevet i flere dage.

Men stadig. Jeg lavede en fejlvurdering og det trækker tænder ud at være bevidst om :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar