onsdag den 1. juli 2020

Jute


Når Oscar træder ind ad døren, går han straks mod toilettet og håndvask. Den side af sagen er både klar og indøvet. Den der, siger han og peger på sæben.

Det vi andre har forstået er, at Den der, altid handler om noget han synes er godt. Det kan være far, det kan være skuffen med figenstænger, eller noget andet han lige nu synes er en god ide.

Når afsæbningen er overstået, er det lige så sikkert at han går mod stuen og stopper lige inden for døren, hvor tasken med jute til løbbinding står. Alle juteboldene skal op, nogen gange skal der også leges med dem. Med det er sådan set ikke altid så vigtigt. Op og rundt i stuen, er derimod meget vigtigt.

Så kan vi andre altid rydde op, når han er gået hjem.

Al den leg med jute gav mig lyst til at tage løbbindingen op igen. Jute er fyldt med korte fibre, der nærmest lægger sig som et tykt lag støv i den valgte farve overalt inden for rækkevidde, når der arbejdes med det.

Heldigvis holder fibrene nogenlunde på hinanden, når der blot spilles bold.

Men fakta er, at jute er bedst at arbejde med udenfor. Allerhelst om sommeren. Mest fordi jeg synes det er rarere at sidde udendørs i sommervarmen, end om vinteren. Det er muligvis medvirkende til at jeg glemmer det der løbbinding lidt.

Men nu er det sommer, jeg fik aldrig lavet en lækker kurv til mig selv, og lige om lidt venter et sommerhus.

En løbbundet kurv, er ikke et dårligt projekt at tage med.

Tænkte jeg. Fandt papirsnor til indmad og det sidste af den grågrønne jute og startede på bunden. Jeg forestiller mig ikke at jeg bliver færdig. Men jeg kan nå et stykke med snor og den lille bold af rustik garn.

Jeg har alligevel ikke plads til en færdig kurv i bagagen, når vi pakker cyklerne og tager nordpå.

Den kan altid blive færdig, når vi kommer hjem igen. Til den tid skulle vi gerne have en bænk på altanen, der er til at sidde på. Den (bænken) skulle egentlig have været fikset i dag, men regn og blæst ødelagde den plan.

Vi når det nok. En anden dag.

2 kommentarer:

 1. Du er altså imponerende alsidig! Strik, spinding, hækling, vævning og nu også løbbinding. Respekt :-)
  Er jute solidt nok til at kunne bruges som bordskånere de de varme gryder, eller skal der bindes med andet? Jeg kunne godt tænke mig nye og pæne bordskånere, og det er sikkert et udmærket begynderprojekt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, jeg købte et kit til en bordskåner hos Spindelvæven, da jeg startede med at løbbinde. Du kan finde det her
   Det indeholder flere materialer, blandt andet jute. Vi bruger min færdige bordskåner dagligt, og den holder rigtig godt, og er stadig pæn.

   Slet