tirsdag den 7. juli 2020

Mountain Path Socks


Selvom det regner, har det været rart med en åben dør ud mod haven i det lille sommerhus. I dag er det koldt, vi holder døren lukket, har tændt op i brændeovnen og overvejer om der er noget vigtigt at skulle udenfor.





Varmen fra ovnen, stilheden og det lille hus betyder at vi alle tre bliver en smule overvældede af dvaskhed og en middagslur er ikke en umulighed. Det er faktisk helt i orden med mig.

I går var vejret bedre, til trods for byger undervejs i udforskningen af lokalområdet. Da vi stod ved slotsruinen, fandt vi plads til billeder af de sidst strikkede strømper. En sten lå midt i det område, der engang var bordgården, og da den ikke lignede noget, man ikke må betræde, græsset var vådt og jeg gerne ville have ruinen som baggrund, var det her jeg endte med at stå, mens Anders forsøgte at lade være med at sætte knæet i græsset under fotografseancen.













Design: Mountain Path af Sara R. En Mystery Knit Along, der dækkede over det meste af juni 2020.


Garn: Mayflower Sock Hand Dyed . Farven hedder Kornblomst.

Jeg brugte 63 gram til hele parret.


Pinde: 2½ mm Addi CraSyTrio Metal.


Størrelse: Jeg strikkede den store størrelse, og modificerede til færre masker om foden.





Bemærkninger: Jeg strikkede stort set efter opskriften. Det er oftest mest tilrådeligt i mysteriestrik. De to vrangriller efter den øverste rib, var jeg en smule i tvivl om, men endte med at strikke dem.

De de blev gentaget lige inden tåen, sprang jeg over. Jeg havde ikke lyst til at have vrangriller der fylder, når jeg har dem på i sko eller støvler. Jeg er ikke overbevist om at jeg ville mærke noget til dem, men fordi jeg kunne.. eller noget.

Garnet er en historie for sig. Jeg har haft det liggende længe, og jeg vidste godt det ville give et noget rodet mønster, og sikkert ikke egne sig specielt til mønstrede strømper.

Det ville højst sandsynligt have været meget bedre til et par helt plain vanilla socks. Men dem gider jeg ikke strikke. Jeg var usikker på designeren, jeg kendte hende ikke, og valgte derfor at få brugt garnet, ideelt eller ej.





Det er lidt synd, for de fine snoninger og hulmønstre træder slet ikke så godt frem, som de burde i alle farverne. Til gengæld er jeg lidt glad for, at det blå blev på den ene side af benet og det gule på den anden side. Endda symmetrisk på de to strømper. På den måde kan jeg vende det blå udad, og gemme det gule lidt. Eller omvendt, hvis jeg skulle få lyst til gult.

Samtidig, fik lige præcis der her nøgle garn - sammen med alt det andet håndfarvede, jeg har strikket strømper af på det seneste - for alvor mine øjne op for hvordan farver skal være fordelt, for at jeg bryder mig om det. Tror jeg. Og det er jo ikke så ringe endda.



Har du lyst til at se flere billeder af strømperne, kan de ses lige her på Ravelry.





2 kommentarer:

  1. De er rigtig fine og det lyder bare så hyggeligt med sommerhus med brændeovn... Middagslure må SÅ meget være på deres plads når man har ferie!

    SvarSlet
    Svar
    1. Christunte, det er lige sådan jeg har det :)

      Slet