søndag den 19. juli 2020

Endnu et blå-grønt fed


Mens ferien synger på sidste vers, min mor har fødselsdag og heden på toppen af den treetages er til at tage og føle på, er jeg blevet færdig men endnu et fed i den uendelige historie om firehundrede gram Falkland.





Fed nummer to til den påtænkte vævestrikkede trøje - Shifty - består af to tråde grøn og en tråd blå. Der er en tydelig forskel på det første og det andet fed. (Det første har tre tråde af den grønne, og ingen af den blå.) Men de er også tydeligt i familie med hinanden.

Jeg glæder mig til at strikke af det. Jeg er absolut fan af at strikke med håndspundet garn. Det er helt specielt. Og godt.

Fed nummer to er lidt tyndere end det første, men ikke meget. Jeg forventer ikke den store forskel, når jeg begynder at strikke.





Jeg har målt det til 15 wpi (wraps pr inch) antallet af tråde lagt pænt ved siden af hinanden målt over en inch - ca 2,5 centimeter. Jeg brugte min lineal, en wpi-måler er sikkert langt lettere at have med at gøre.

Note to self: Husk at skrive det på ønskelisten.

Men de der 15 wpi er efter sigende noget i retning af fingering. Det vil sige garn på tykkelse med strømpegarn.

Det synes jeg er lidt imponerende. Kan jeg virkelig spinde så tyndt? Jeg havde helt ærligt regnet med, at det ville tage længere tid at komme hertil.





Tredje fed er godt i gang. Den første spole er stort set fyldt, tilbage venter endnu to. Jeg forcerer ingenting, jeg når det, når jeg når det. Men det er spændende nok til, at det gerne må være færdigt inden for en overskuelig fremtid...





2 kommentarer:

  1. Svar
    1. Tak Lykke, jeg er ikke helt tilfreds med mængden af tvist i garnet. Men så må jeg jo øve noget mere.
      I øvrigt kan jeg ret godt lide det her garn, selvom det er lidt løst spundet :)

      Slet