mandag den 13. juli 2020

Flytte-hjemmefra-klude til Victoria


Jeg huskede at synge for Emilie i morges, inden hun og Josefine fik travlt og skulle til byen. Senere kom de hjem, og gik igen - lige inden Daniel og Oscar dukkede op - for at mødes med vennerne og fejre dagen.





Oscars sprog udvikler sig nærmest fra dag til dag. Det er sjovt at følge. Lige nu er alting enten en hund eller en brandbil og stort er det nye sort. Han siger ikke S, så de store snegle han spiste i går, var sjove at høre om. Det gælder i øvrigt også majs, som er en yndlingsspise.

Vi serverede ikke majs i dag. Det var han ikke helt tilfreds med. Jeg har lovet ham majs på mandag - hvis ikke sæsonen er ved at være slut.

Efter en hel masse leg, gik han træt og var helt klar til at tage hjem igen.





Victoria har fået egen lejlighed, af studietypen. Hun er glad og spurgte rigtig pænt om ikke jeg ville strikke hende nogle karklude. Hun er forvent hjemmefra og ved de virker.

Selvfølgelig ville jeg det, og vidste godt de skulle være sorte. Og røde. For selvom hun hårdnakket påstår at alt skal være sort, spiller rød også en væsentlig rolle på hendes farvekort.

Sjovt nok var hun iført sort og rød, da hun fik den lille bunke i går.

Samtidig viste det sig at også storebror har fået en lejlighed. Han er ikke flyttet ind endnu. Nicklas har ikke travlt. Han har nøglen og en tom lejlighed, så lige nu sover han hos min søster, der bor tæt ved.

Og, jo da, han ville også gerne have en flok klude. Og dermed opstod en ny tradition.

Niklas er også til sort og rød. Det er ikke farver jeg har flest af, så der røg et par nøgler i kurven, da jeg alligevel var i centret tidligere i dag. Jeg tilføjede en grå - så de ikke bliver helt ens.











Design: Hjemmestrikkede karklude.

Designet er samlet op på instagram for år tilbage, og forfinet til det jeg strikker i dag.


Garn: Økotexbehandlet bomuldsgarn i rød og sort, fundet på hylden hos Kvickly.

Der går cirka 60 gram til en klud - de tre her endte med en samlet vægt på 172 gram. Mest af den sorte, men mere end et nøgle af hver farve.


Pinde: 4 mm.

Jeg strikker karklude på to strømpepinde med en endestopper i den ene ende. Længere pinde har jeg ikke brug for, og til så småt et arbejde gider jeg ikke overgangen mellem pind og wire på en rundpind.


Størrelse: De måler cirka 26 x 26 centimeter.





Bemærkninger: 50 masker. 2 masker til iCord i hver side. 44 riller.

Jeg er ikke sikker på jeg nogensinde igen strikker stribede karklude. Det var alligevel for meget arbejde for en klud. Der skal ikke bruges for meget tankevirksomhed til klude...


Har du lyst til at se flere billeder af kludene, kan de ses lige her på Ravelry.





2 kommentarer:

  1. Dejligt at se du stadig blogger, der er ikke mange tilbage. Jeg var lige på ravelry og se på Sweet Remnants og skulle lige lure om du stadig blogger og minsandten jo:)
    Dejlige skønne karklude kan man bare ikke få nok af. Tak for fiffet om at strikke på strømpepinde, jeg må se om jeg kan finde nogen endestoppere et eller andet sted, ellers må jeg vikle elastikker i enden af pinden. Det gjorde min mor altid :D

    SvarSlet
    Svar
    1. Jane, jeg holder ved, og ja der var engang vi klarede os fint uden alt det tilbehør, der er gået hen og blevet livsnødvendigheder :)

      Slet