fredag den 3. juli 2020

Masker på en fredag - Uge 27


Ferien triller stille derudaf. Jeg har ingen følelse af at have udrettet noget. Det er faktisk helt i orden. Jeg tror jeg har brug for det.

Internettet driller stadig, jeg tog billeder i går, men endte med at opgive, da forbindelsen var så langsom at jeg både kunne nå at gå en tur og gå i bad, inden der var hul igennem.

Feriens første uge har bragt masser af strikketid, en smule arbejde og besøg på skolen, farvel til skattede medarbejdere og materialeindkøb til bænken på altanen, som ikke længere duer. Det gør den snart, vi er i gang. Hvis regnen ikke fortsætter er den klar i morgen. Ellers venter vi bare til en anden dag.

Det er ikke så vigtigt.

Vi når det nok.

Årets ferie handler mest af alt om restitution efter et par hektiske måneder, og en stadig uvished om hvad vi egentlig vender tilbage til.















Læse:

Jeg er startet på den syvende bog om Benito og Anne Larsen. Jeg har lånt de næste to i serien på biblioteket, men jeg er lidt i tvivl om det er ved at være tid til en pause. Jeg har en følelse af at køre en smule død i historien.

Benito er på ferie i Italien, jobbet hænger i en tynd tråd (med tanke på alle de efterfølgende - jeg har set en nummer 15 - bøger i serien, ender det nok godt), og til trods for ferie bliver han alligevel rodet ind i både det ene og det andet.

Datteren i det italienske kæmper med sit og har brug for diskret hjælp, mens en dansk turist savner sin datter, som måske er langt værre stedt end først antaget. Mafiaen slår til, og måske er det i virkeligheden her jeg kæmper mest med at gide læse. Overlagte mord begået langt væk hjemmefra, giver mig lyst til at lukke bogen og ønske mig tilbage til Aarhus og Anne Larsen, der står med helt andre problemstillinger.

Hvem smugler farlige krybdyr, hvem lader sorte enker løs i naturen og hvordan står det egentlig til med hendes jobsituation.

Der er to store historier i historien. Den ene gider jeg godt læse, den anden skal jeg bare igennem, for at komme tilbage til den første.

Jeg læser videre, og håber historiedel nummer to udvikler sig bare lidt mere spændende.


Strikke:

Emilie har bestilt strømper. Hun har selv købt garn, og en pin med en hyggelig lille kat med et garnnøgle som løn. Det er nu blevet betalingen for strømpestrik. Jeg forventer en projekttaske fuld af Emilie-købte pins inden længe. Eller noget.

Hun vil have fine strømper, gerne med hulmønstre, og har ladet sig overtale til et af de hemmelige mønstre. Very Busy Monkey laver de fineste strømpeopskrifter. Da Emilie kom med garn og designeren cirka samtidig fortalte om hemmelige strømper med lace som tema, i løbet af juli måned, slog jeg to fluer med et smæk, og fik ret hurtigt overtalt Emilie til at være med.

Første clue udkom i onsdags, jeg har strikket alt hvad strikkes kunne, og venter spændt på næste uge. Emilie er foreløbig tilfreds og venter vist næsten lige så spændt.

Skulle du have lyst til at være med er opskriften ganske gratis, og kan findes på Ravelry.





Ingen kommentarer:

Send en kommentar