lørdag den 4. august 2018

Stadshuset


Vi gik forbi rådhuset i Stockholm flere gange. Det lykkedes aldrig at tage et billede fra ydersiden, der ydede retfærdighed til bygningen, der ligger helt ud til vandet på den inderste spids af Kungsholmen.

Jeg skulle nok have stået på den modsatte bred.





Det er en fin bygning, der med sine tårne og de tre kroner, kan ses vidt i byen. På vores hotelværelse hang endda et billede af tårnet og kronerne, så måske vi blev ledt dertil af flere veje.

Anden gang vi kom forbi, kiggede vi ind på gårdspladsen og blev mødt af et helt andet syn end forventet. Ikke at jeg vidste hvad jeg forventede. Jeg havde nok bare forventet noget mindre betagende...









Gårdspladsen er meget større end man umiddelbart forventer udefra, og mellem murene og tårne i flere hjørner, dragede den tredobbelte søjlegang ud mod vandet, med en fantastisk udsigt og indramning af en anden del af byen.

Stadshuset er bygget i starten af nittenhundredetallet. Det tog tolv år at bygge det. Til gengæld må man sige at det siden har haft en fin placering i  byen. Jeg har i hvert fald set det afbilledet på utallige film, der foregår i Stockholm. Jeg kan godt forstå det, det er ikke alene en pæn bygning, den er også virkningsfuldt bygget på kanten af vandet, og gør sig godt på billeder.

Specielt hvis man står andre steder end jeg havde mulighed for ...





På gårdspladsen står et træ. Træet er blevet en del af et børneråd, der arbejder for at børn skal være med til at udvikle og værne om samfundet. Træet blev i forbindelse med et større arrangement, for en del år siden, udvalgt som mødested for børn med gode ideer. Jeg kan desværre ikke finde noget om det, men jeg læste det på et skilt ved træet.


Vi var ikke inde i Stadshuset. Vi overvejede slet ikke muligheden, men jeg forestiller mig, det godt kan være en rundvisning værd.




Ingen kommentarer:

Send en kommentar