onsdag den 28. juni 2017

Til fods gennem Hamborg


Hjemmefra har vi besluttet at Hamborg er så lille, at vi snildt klarer os til fods.

Det skal nok vise sig at være sandt. Også selvom vi snød i dag, da vi for en time siden sad i Sternschanze, var trætte, ville finde et hyggeligt sted med tag, og måske egentlig også ville hjem.

Så vi hoppede på et tog. To stationer, rundede hotellet og sidder nu på Cafe Urlaub, som godt kunne gå hen og blive feriens stamcafe. De kan det hele - lige fra morgenmad til sene drinks. De har pladser udenfor, ligner en bar når man træder ind, har cafeinventar i baglokalet og gårdhave, hvis man når hele vejen gennem.


I dag sidder vi inde. I aftes sad vi ude.

I går så vi byen an. Startede med kaffe, gik gennem Alte Stadt, Neue Stadt, Botanisk have, Sternschanze, St. Pauli og tilbage igen.

Hamborg er en hyggelig by, forholdsvis lille og landsbyagtig som København. Husene er gamle og velholdte og der er distinkte forskelle mellem de forskellige kvarterer. På højre side af søen, hvor vi bor føles det mest af alt som Vesterbro, mens venstre side i højere grad fik os til at tænke Østerbro.

Hamborg er fyldt med imponerende gamle bygninger, i går var vi forbi adskillige kirker, Rådhuset, Handelskammeret, Hovedbanegården og over mange af de gamle og nyere broer, der forbinder området mellem de mange kanaler.

Som i Berlin er Hamborg fyldt med træer. Og tage. Her er grønt og skønt, og da regnen satte ind, også en smule læ på gaden. Jeg er vild med alle de mange træer, der bløder bymiljøet op og gør byen mere indbydende. At her er tage overalt er en anden sjov ting. Overdækninger, midt i en park, over et torv, midt på en gade eller som indgang til U-bahnen er allestedsnærværende. Og super hyggeligt.

Søen i midten af byen giver liv, uanset hvornår vi har været forbi, er der skibe af alle størrelser på vandet, ligesom hamborgenserne virker meget aktive. De løber, de cykler og de sejler. Cykelstisystemet er utrolig veludviklet, og selvom det føles som om cykelstien er placeret midt i fortorvet, og alle ikke er enige om hvad der er fortorv og hvad der er cykelsti, virker det.

Alle steder møder vi finurlige steder, ting og bygninger, som jeg for det meste glemmer at tage billeder af.

I dag har vi været gennem andre kvarterer, som fik os til at tænke andre tanker, men mere om det en anden gang.
Ingen kommentarer:

Send en kommentar