onsdag den 9. marts 2016

I striber


Jeg har faktisk forsvoret at jeg skulle strikke karklude. Jeg mente min tid skulle bruges på andet, og købte strikkede karklude virker fint. For at pudse glorien har jeg nemlig aldrig brugt de udskældte microplastik-forurenende-klude. De har aldrig været mig. Jeg synes også de er grimme.


Karkludestrik


Men så var det jeg fik seks nøgler bomuldsgarn med hjem fra Lykke i lørdags. Seks nøgler i farver jeg ikke lige kunne se mig selv bruge. Cirka samtidig viste Anne retrillede karklude i to tråde på pind fire på Instagram. To tråde – så er jeg på.

Når så min kasse med bomuldsgarn helt af sig selv formerere sig med en hast jeg ikke helt forstår, var det faktisk ikke så svært at hoppe på. Forrige år hæklede jeg et kilo grydelapper af alle bomuldsresterne. Jeg ved ikke hvor meget en flok karklude kan komme op på at veje, men jeg har hentet alle de rester og kedelige farver kassen lige nu indeholder – og jeg må sige at det er ikke så lidt.


Karkludestrik

Karkludestrik


Foreløbig har jeg slået op til klud nummer seks. Emilie har allerede bestilt et læs, når hun flytter hjemmefra – det sker næppe lige med det samme, men på den anden side nærmer hun sig med stormskridt, den dag hun ikke længere skal bo hjemme. Hun er efterhånden temmelig klar til at stå på egne ben. Og selv klar over det.


Karkludestrik


Opskriften var ikke nem at spore. Måske er jeg slet ikke nået til enden, men nu strikker jeg bare. Anne strikkede med inspiration fra Hanne, som siger hun har fundet ideen hos Yarnfreak. Sådan er der så meget. Jeg bruger de yderste to masker til icord. Halvtreds masker og firs pinde retstrik giver mange muligheder.


Og striber er skønt.


16 kommentarer:

  1. Hvor er de fine, jeg må vist også med på kludevognen, er bare i tvivl om dobbelttråd bliver for tykt.
    Emilie kan roligt bliver hjemme hos jer lidt endnu, det går alt for stærkt.

    SvarSlet
    Svar
    1. Marianne, selvom hun drømmer kræver hjemefraflytning også en vis økonomi.. hun bliver her helt sikkert lidt endnu.
      Jeg var også bange for om to tråde vil blive for tykt. jeg har ikke prøvet dem endnu, men de føles ikke for tykke :)

      Slet
  2. Det er altså en rigtig god ide. Måske jeg også skulle ?

    SvarSlet
    Svar
    1. Violykke, hvis du ikke har andet at bruge tiden på, så bare kom i gang :)

      Slet
  3. Det er nogle rigtig pæne "kedelige" farver du har!
    Jeg overvejer faktisk også at begynde at strikke karklude. Har heldigvis nogle gode, vævede bomuldskarklude fra Søstrene Grene for længe siden, men alligevel. Kan overhovedet ikke lide den der historie med mikroplastik!

    SvarSlet
    Svar
    1. Christunte, der er jo det med kedelige farver, at det er nemmest at starte med de mindst kedelige og sætte dem sammen med de rester, der ikke duer til andet.
      Der er masser af gode karklude at få derude, men det er faktisk et meget hyggeligt lille projekt (må jeg indrømme). Og i virkeligheden indeholder al plastik microplastik, det er nok bare karkludene der er hypet i øjeblikket. Til gengæld er det en lille ting, der formentlig kan gøre en stor forskel :)

      Slet
  4. Tjaaaa. Jeg syntes det er en MEGET dårlig trend, der breder sig p.t. med de der tykke hjemmestrikkede bomulds karklude. Det var sådan noget vores olde- og bedsteforældre sad og nørklede med pga fattigdom og uvidenhed om hygiejne. Dog som jeg husker det ALDRIG i dobbelt tråd. De strikkede også vaskeklude og håndklæder.
    Sådan en karklud skal vaskes, helst på 90 grader, hver eneste gang efter brug.
    Hvad koster det ikke i strøm- vand- og sæbeforbrug.
    http://www.soendag.dk/hus-og-have/bolig/undgaa-blive-syg-af-din-karklud

    SvarSlet
    Svar
    1. Maybritt, jeg forstår ikke helt hvad du mener.
      Hvilken karklud skal ikke vaskes hver dag?
      Hvorfor skulle det have en betydning om tråden er enkel eller dobbel?
      Hvad er alternativet?

      Slet
    2. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

      Slet
    3. Hvor ofte vasker du noget på 90 grader. Der skal godt nok en stor stak klude til, før det vil være blot lidt ansvarligt at starte en vaskemaskine op på 90 grader.
      Jo tykkere kluden er des længere holder den på fugten, og er grobund for bakterier.

      Slet
    4. Og hvorledes opbevarer du de fugtige klude indtil du har nok til at fylde en vaskemaskine ? I en plastikspand med låg ? I din vasketøjskurv ? Under køkkenvasken ? Eller hvor ?
      Jeg spørger blot, fordi jeg har meget svært ved at se det miljø venlige i den trend.

      Slet
    5. Maybritt, jeg står tilbage med en oplevelse af at du starter en diskussion for diskussionens skyld. Det gider jeg ikke deltage i.

      Jeg kan ikke gøre rent uden en klud. Jeg føler mig fuldt ud i stand til at tage vare på mine klude rene, beskidte, tørre eller våde på en fuld forsvarlig måde, uden at belaste miljøet unødigt.

      Slet
  5. Sy dem sammen til et tæppe, og gi´ det til de hjemløse ;-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Maybritt, jeg tænker ikke bomuld vil være fantastisk til tæpper til hjemløse.

      Slet
    2. Nej det har du nok ret i ;-)

      Slet