søndag den 21. oktober 2012

Opsats af genbrugsprocelæn og glas


Opsatser af genbrug


I løbet af i aftes limede jeg alle tallerkenerne, kopperne og glassene fra den anden dag sammen.

Planen var opsatser, der kan bruges til alt fra delikate kager til slik eller småting, der ikke nødvendigvis kan spises.


Opsatser af genbrug


Opsatser af genbrug


Ideen er hverken ny - eller min. Det er længe siden, jeg første gang så gammelt procelæn limet sammen til nyt. Ideen lagrede sig. Mens jeg desværre ikke kan huske, hvor jeg har set det.

Alting blev vasket grundigt af. Alting fik også lov at stå, så jeg var sikker på, at eventuel fugtighed, jeg ikke havde tørret af, var tørret helt. Det gav også masser af tid til at sætte sammen, prøve af og beslutte den endelige sammensætning af de forskellige dele.

Mine fund i den lokale genbrugs gav næring til tre opsatser. De var supersjove at lave, men jeg tror jeg stopper ved de tre. Men jeg kunne godt finde på at fortsætte en anden gang.

Jeg brugte en superlim fra den lokale malerhandler, der indeholder cyanacrylat, og limer glas og porcelæn effektivt. Limen skulle også være effektiv til fingre - så jeg sørgede for at holde mine fingre langt fra limen i processen.

Inden sammelimningen sprittede jeg de enkelte dele af. Om ikke andet, så for at være helt sikker på, at fladerne var helt rene.

Jeg valgte også at bruge god tid på processen. For at være helt sikker på, at limen holdt, limede jeg kun et enkelt lag ad gangen. Pauserne mellem fyldte jeg op med alt muligt andet. Jeg kan sagtens finde på. Det kan andre sikket også.


Opsatser af genbrug


Opsatser af genbrug


At det betød flere timer, før alt var limet sammen, var ikke et stort problem. Jeg havde god tid. Jeg havde ikke noget jag skulle nå.

Problemt opstod først, da jeg begyndte overvejelserne omkring hvordan, jeg skal transportere opsatserne til Roskilde og julemarkedet til december.

Jeg satser på at indlede en jagt på papkasser i passende størrelse. Papkasser der ikke kun kan bruges til transport den ene vej, men også kan bruges hvis nogen forelsker sig nok i dem, til også at ville have dem med hjem.

5 kommentarer:

 1. Superflotte opsatser!!!! Og en god ide til anvendelse af porcelæn og glas man alligevel ikke bruger.

  Disse vil jo kunne præsentere diverse lækkerier på smukkeste vis! God papkassejagt!

  SvarSlet
 2. Tak Lea, jeg synes det er en rigtig god ide. Mon ikke jeg kan finde kasser i de rette mål i det lokale supermarked :)

  SvarSlet
 3. De er flotte ! Glæder mig til at se dem i Roskilde :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Losarinas mor, jeg glæder mig til at se dig :)

   Slet
  2. Hej Pernille, vil gerne høre, om din lim holdt distancen. Jeg har også forsøgt at lave opsatser, men har endnu ikke fundet en lim, der kan holde i længden og slet ikke en, der kan tåle vand. Hvordan er dine erfaringer? Mange hilsner fra Rie Winkler

   Slet