torsdag den 4. oktober 2012

Falafler


Firmaet Anders arbejder i, startede som et lille familieforetagende. Undervejs i den uddannelse han afsluttede i sommers, nåede selskabet at blive solgt to gange. Sidste gang til Philips, der manglede den ekspertise Anders' arbejdsplads ligger inde med.

Da han blev udlært fik han et gavekort til Philipsbutikken, lagde det i sit skab, og snakkede et par gange om, hvad det skulle omsættes til, inden han glemte alt om det.

Sidste weekend kom han i tanke om, at der vistnok var noget med en udløbsfrist og i mandags var han derfor forbi butikken og kom slæbende hjem med en masse pærer, af den slags der lyser hele rummet op, uden det store forbrug, og en kæmpe pakkasse indeholdende en foodprocessor, der ikke alene kan snitte og hakke, men også blende, ælte og piske.

Vores lille minihakker og stavblender er brændt sammen - jeg er bange for, vi selv står bag. Så med mulighed for en stor skål og motorkraft, der kan klare lidt mere end den mindre af slagsen, stod der i går falafler på programmet.

Den nye del af maskinparken bestod til UG og kryds og slange.


Falafler


Jeg brugte opskriften Jens bragte for nogle uger siden. Jeg slap for iblødlægningen af kikærterne. Men kun fordi jeg for længe siden udblødte en stor pose kikærter og smed to trediedele i fryseren. Det er nemt, bare at kunne hive en posefuld ud af fryseren, klar til brug. Det gør jeg bestemt igen næste gang, jeg står med en stor pose tørrede kikærter.

Opskriften var supersimpel. Resultatet rigtig godt. Måske skulle der have været lidt mere salt i, men det må blive næste gang.

Med tre familiemedlemmer, der alle synes falafler er en god ide, er der ikke mange tilbage af de cirka fyrre kugler vi fik lavet i aftes. Jeg er også temmelig sikker på, de resterende forsvinder, når strikketøserne kommer i aften, og kan få dem som tilbehør til noget jeg endnu ikke lige ved, hvad skal være.

2 kommentarer: