søndag den 7. oktober 2012

Endnu et Ten-stitch Blanket


Det er en genial opskrift. Nem at overskue, nem at strikke, fantastisk til brug af garnrester og med en tekstur der gør det dejligt at gemme sig under.


ten2


Det har taget mig det meste at et halvt år at omdanne alle mine grønne og brune bomuldsrester til et færdigt tæppe. Til gengæld nåede jeg ikke særlig langt, inden det allerede varmede dejligt.

Jeg måtte supplere en smule med garn fra butikkernes hylder, da jeg først ikke kunne nå helt ud i sidste hjørne, og siden ikke havde nok til en hæklet kant hele vejen rundt.

Sådan en bunke bomuld i dobbeltstrik vejer godt til, så min egen nørdede hemmelige beregning af forbrug og indkøb flyttede sig i den rigtige retning, da først tæppet kunne vejes. - Jeg har nu brugt mere garn i år, end jeg har købt.

Jeg havde overvejelser om kanten. Jeg har allerede strikket et tæppe over samme mønster, og har på det hæklet muslinger langs kanten. Derfor ville jeg noget andet.

Flere mente dog, at jeg burde vælge muslingekanten igen. Det gjorde jeg ikke. I stedet faldt jeg for en lille hullet, firkantet kant, der var overraskende nem at hækle, og som helt sikkert skal tages i brug igen en anden gang.

ten6

Design: Ten Stitch Blanket af Frankie Brown.


Garn: Bomuld i flere varianter. Langt størstedelen af den helt almindelige slags, med cirka 150 meter pr 50 gram. Garnet er for langt størstedelen strikket dobbelt.

Det færdige tæppe vejer 1542 gram.


Pinde: Knitpicks str 4 mm. Hele tæppet er strikket med strømpepinde. For ikke at hænge fast, udstyrede jeg enderne af mine strømpepinde med dutter, og havde på den måde et sæt korte pinde. Rigelige i længden til de ti masker hele tæppet strikkes over.

Kantene er hæklet med en hæklenål nummer 4.


Størrelse: Jeg fortsatte til der ikke var mere garn, og endte med et tæppe på 172 x 172 cm.


ten4


Bemærkninger: Den hæklede kant fandt jeg via Pinterest, og lavede en lille smule om. Skulle du have lyst til at hækle en lignende kant, kan det gøres således:

Start med en omgang fastmasker, som grundlag for kanten. Jeg hæklede en fastmaske for hver retrille. Hækles der på glatstrik, andet hæklet, stof eller noget andet, kan det være der skal en anden afstand til.

Slut fastmaskeomgangen med en kædemaske i den første fastmaske.

Selve kanten: 2 luftmasker, spring 2 fastmasker over og hækl en stangmaske i den tredie fastmaske, * hækl 2 luftmasker og hækl 2 stangmasker om stangmasken, der er fæstnet til fastmasken. Du har nu en "firkant" til kanten, spring 2 fastmasker over og hækl en stangmaske i den tredie fastmaske.

Gentag fra * til den sidste stangmaske hækles i den fastmaske, hvor de første luftmasker i omgangen blev hæklet fra. Hækl 2 luftmasker og en stangmaske om stangmasken. Slut med en kædemaske i den øverste af de to første luftmasker.


Har du lyst til at se flere billeder af tæppet, kan de ses lige her på Ravelry.

11 kommentarer:

 1. Hvor ser det da vildt lækkert ud, lige til en morfar ;-) Mon ikke det nok skal blive brugt i den kommende tid.
  Kis

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Fruen. Det er allerede i brug, og har varmet dejligt de sidste dage :)

   Slet
 2. Det er et skønt tæppe !
  Og kanten er fin:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Losarinas mor, det er rigtig lækkert, og jeg er ret vild med kanten :)

   Slet
 3. Det er et super lækkert tæppe Pernille :):) Du er mega kreativ og inspirerende :)

  SvarSlet
 4. Det er et super lækkert tæppe Pernille :):) Du er mega kreativ og inspirerende :)

  SvarSlet
 5. Jeg synes det er et super flot tæppe! Og kanten er blevet rigtig fin, selvom jeg vist var en af dem der mente at du skulle holde dig til muslingekanten :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Majken. Jeg er ret glad for kanten :)

   Slet
 6. Jeg var en af tilhængerne til muslingekanten, men jeg må det samme indrømme at det er blevet rigtig flot alligevel. Det havde jeg nu også regnet med. Det plejer det jo at gøre, når det kommer fra dine hænder :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak Fru Westerskov. Det er altså pæne ord :)

   Slet