søndag den 7. oktober 2012

Meget mærkelig bustur


Jeg stoppede som sagt ved Terese Garn. Med udsigt til Værnedamsvej og Frederiksberg Alle. Herfra startede en tur rundt i en del af københavn.


Vesterbrogade ved Værnedamsvej en regnfuld dag i oktober 2012


Jeg troede jeg skulle med bussen videre til Rådhuspladsen. Så jeg ventede. Og ventede. Og ventede. Sammen med en masse andre, der også troede de skulle med bussen.

Nedtællingen på det digitale ur på stoppestedet vekslede mellem to-et-nul, to-et-nul mange gange før bussen endelig kom. Der var mange der masede ind. Jeg fik plads lige inden for døren. På den forkerte side af den gule streg.

Et stop længere fremme nåede vi ikke længere. Chaufføren stoppede, låste dørene, og steg ud af førekabinen, inden han masede sig gennem mængden - der var mange - til cirka midten af bussen. Jeg nåede at undre mig, inden ord om en pung nåede mine ører.

Der gik tid inden alle forstod. Chaufføren var noget gebrokken. Men til sidst lykkedes det. Midt i bussen stod to lommetyve. Chaufføren havde genkendt dem. Eller måske havde han set tyveriet. Mens han forsøgte at tilbageholde, at få de omkringstående til at hjælpe, opfordrede han andre til at tilkalde Politiet.


Vesterbrogade en regnfuld dag i oktober 2012


Vesterbrogade en regnfuld dag i oktober 2012


Mens uroen spredte sig mellem de af passergerene, der endnu ikke havde forstået det lange stop, og mere end en fik mobilerne frem og kaldte op til Politiet, lykkedes det den ene tyv at få midterdøren op og tage flugten. Chaufføren og et par af passergererne holdt fast på den anden.

De stod udenfor. Ventede. Vi andre var stadig inde. Uden tegn på en bustur, der ville fortsætte. Uden rigtigt at kunne udrette det store. Flere begyndte at stige af. Finde alternative ruter.

Jeg valgte at følge med. Fik en snak med flere på vej ud. Spørgsmål blev stillet. Nogen var stadig ikke klar over, hvad det handlede om. Jeg havde ikke svar på alt. Men mente at have forstået noget.

Bussen holdt ved Vesterbro Torv. Der var en ring om den tilbageholdte. Jeg mente at gøre mere nytte hos de to tøser, der ventede ved Rådhuspladsen. Så jeg valgte at gå.

Opgav at vente på flere busser.


Amager en regnfuld dag i oktober 2012


Amager en regnfuld dag i oktober 2012

Hvad der videre skete, ved jeg derfor ikke noget om. Men tøserne og jeg fandt en anden bus og nåede til Amager. Vi tog Metroen tilbage. Hørte glad musik på den nærmest nedlagte Nørreport station. Gik sammen mod Pisrenden og piercingshoppen.

Endte tilbage på Rådhuspladen.

Inden vi hoppede på toget hjem.


Hovedbanegården en regnfuld dag i Oktober

4 kommentarer:

 1. Ja, det var noget af en bustur !
  Godt I/de fik fat på den ene tyv !

  SvarSlet
  Svar
  1. Losarinas mor, det var i hvert fald en oplevelse.
   Jeg synes tit, der er sjove oplevelser at hente på busture. Som manden, der talte med sig selv og synes det var for dårligt at bussen holdt stille (der var rødt lys), eller damen, der skældte lysreguleringen ud, fordi den skiftede for langsomt :)

   Slet
 2. Jeg synes simpelt hen, at det er så fantastiske billeder af Danmark. Overskyet, regn - og så alligevel bare Danmark. :)

  SvarSlet
 3. Frederikke, der er så forskelligt i Danmark. Bare i København er der stor forskel på de forskellige bydele. Det kan jeg godt lide. Også i regnvejr :)

  SvarSlet