fredag den 13. marts 2009

Demokrati i praksis


For et par dage siden fik vi fra Daniels skole et brev, hvori det beskrives hvorfor og hvordan 8. klasserne skal ud i en klassesammenlægning til næste år.

Det handler i bund og grund selvfølgelig om penge og er der for få elever i en årgang, kan det være nødvendigt med sammelægninger.

Som udgangspunkt oplevede jeg at ledelsen har gennemtænkt projektet og også vælger at gøre det på en god og sober måde. Den eneste oplysning jeg synes at mangle er antallet af elever i de nye klasser. I Daniels klasse er de i forvejen omkring 20 elever.

Det vidste Daniel ikke noget om, men en hurtig sammentælling gav et resultat på 27-28 elever pr klasse næste år. Det er vist max, og bestemt ikke ønskværdigt, set fra min side.

Heller ikke eleverne er tilfredse med udviklingen, så i går besluttede størstedelen af klassen at strejke. De mødtes derfor i et dertil egnet lokale og spildte ikke tiden, men brugte den i stedet på at kontakte lokalpressen og radioen, hvorfra der i løbet af dagen i går mødte repræsentanter op.

Barnefaderen ringede i går aftes, han havde netop hørt om klassesammenlægningerne i P3, hvilket jeg synes er godt gået af de unge mennesker.amaryllis4

Så vidt jeg ved, vil de fortsætte aktionen i dag. Om de i sidste ende får noget ud af det, kan der nok sættes spørgsmålstegn ved.

Ungerne vendte i går hjem med en følelse af støtte fra lærersiden, selvom de formentlig ikke direkte må støtte. Den samme opbakning oplevede jeg i den skrivelse der alligevel lige blev sendt over forældreintra til de involverede børns forældre.

Hvor længe de holder ud er et godt spørgsmål, men det at de ikke bare satte sig i et hjørne og surmulede, det tager jeg hatten af for!

Derefter vil jeg se frem til ledelsens fremstilling, på det forældremøde, der er indkaldt til.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar