mandag den 26. august 2019

T-shirt med hulmønster


Det var Merete der lokkede, da hun i et afsnit af De løse ender - jeg kan ikke huske hvilket - viste billedet af T-shirten med hulmønster i Maries Ideer fra juni.





Jeg ville være med, købte bladet ved først givne lejlighed, og er langsomt ved at strikke mig gennem hele bladet. Aldrig har jeg oplevet et magasin med strikkeopskrifter, hvor jeg har lyst til at strikke størstedelen.

Jeg havde garn på lager, strikkefastheden passede næsten, lidt hovedregning klarede resten og jeg slog op, dengang ferien stadig var helt ny, og T-shirten har været med på turen gennem det nordlige Tyskland.

Den har været færdig et stykke tid - og været vasket et par gange. Jeg var nemlig kvik nok til at tage den på, inden vi havde fikset det med billeder, en dag Oscar kom forbi - og tværede snot og savl ud over hele forstykket.


Det kunne jeg have sagt mig selv...





Jeg synes resultatet er fantastisk. Jeg har endnu ikke syet et bånd i skulderen, jeg har købt det, og gør det nok en dag. Et bånd fra skulder til skulder, over nakken får ofte en strikket sag med skuldersøm og tilsatte ærmer til at sidde pænest.


Den er lidt varm, på dage som i øjeblikket. På lidt køligere sommerdage - eller mere almindelige sommerdage er den perfekt.











Design: T-shirt med hulmønster fra Maries Ideer 3/2019.


Garn: Cash Cotton fra Garnudsalg. Det er købt for længe siden og er en skøn blanding af  bomuld, viscose og cashmere.

Der gik 245 gram til den færdige top.


Pinde: 3 mm rundpind.


Størrelse: Jeg startede ud med en large og endte med en medium.





Bemærkninger: Jeg lavede nogle få ændringer.

Jeg startede med at slå op til en størrelse large, og tog ind på hver 7. pind, til jeg ramte størrelse medium. Det passede ret godt med 7 pinde under ærmet.

I sidesømmen valgte jeg at fortsætte de to vrangmasker fra hulmønstret hele vejen op til ærmegabet, som en markering af sidesømmen. Jeg tog ind rundt om de to masker.

Jeg lavede T-shirten lidt kortere end opskriften lægger op til. Cirka fem centimeter. Jeg synes den blev for lang. Det betyder selvfølgelig at hulmønstret ender noget længere oppe end forventet. Det synes jeg er helt i orden.

Resten strikkede jeg lige efter bogen. Bortset fra halskanten, som jeg valgte at strikke på pind 2½.


Har du lyst til at se flere billeder af T-shirten, kan den ses lige her på Ravery.





2 kommentarer: