fredag den 30. august 2019

Ikke et sted for gourmeter


Lübeck er julemarkeder, marcipan og sikkert også glühwein når julen står for døren. Lübeck om sommeren er stadig marcipan, men knap så meget det andet.

Lübeck er ikke et udpræget spisested. Der er sikkert gode steder, hvis man leder - men der skal vist ledes længe. Samtidig er Lübeck et udpræget sted for turister. Når man går gennem byen er der afsindig mange fastfoodmuligheder af enhver art. Men ikke så mange reelle spisesteder.

Med mindre du har lyst til at spise dig mæt i marcipan. Flankeret med kaffe med marcipan. Vi droppede det på forhånd, og nåede også en konklusion af, at det ikke var i Lübeck vi skulle forvente de store kulinariske oplevelser.

Og så skete det alligevel.





Vi spiste to steder, der er værd at nævne. Oveni er der Schiffergesellschaft, som om noget vist er byens varemærke ud i god mad. De dukkede i hvert fald op øverst på listen, hver eneste gang vi søgte på mad i Lübeck. Vi tjekkede spisekortet og besluttede at gå udenom, ganske simpelt fordi priserne var af en størrelse, vi ikke lige følte for.

Vi gik forbi Schiffergesellschaft flere gange. Det ligger lige over for St Jakobi Kirche ved Koberg Platz, så altid velbesøgt ud, og duftede rigtig godt.

På modsatte side af Koberg Platz, lige nede ad Große Burgstraße ligger Taj Mahal.

Her faldt vi ind den dag vi havde været på Hansemuseet, det regnede og vi var sultne. Det var ikke et sted vi havde udset på forhånd, det dukkede ikke op i vores søgninger, men viste sig at være god gedigen indisk mad, som indisk mad er bedst, med en betjening der levede op til alle vores ønsker om god betjening.

Det er værd at besøge, hvis man er til indisk, er i Lübeck og er sulten. Vi bestilte ikke engang bord på forhånd.







Vi gik tit ad An der Untertrave, gaden der ligger ud til floden Trave, og hvor vi selv boede. På de mange ture den ene eller den anden vej, kom vi igen og igen forbi Fangfrish. En lille bitte fiskerestaurant med mulighed for udendørs servering.

De reklamerer med at al fisk er helt friskfanget, så både hyggelig og indbydende ud, selv om de lå et lidt kedeligt sted, med udsigt til et større ombygningsarbejde - men det forsvinder vel igen.

Vi tænkte, vi bare kunne droppe ind. Det viste sig at vi tog fejl, og måtte derfor udsætte besøget en dag. Men det var værd at vente på.

Kan du lide fisk, og er du i Lübeck, anbefaler vi et besøg - men husk at bestille bord i god tid. Vi fik tidlig middag den dag vi spiste der. Ellers havde vi ikke fået en plads.

Til gengæld var vi mætte, da vi gik derfra.



Alle billeder i indlægget er i øvrigt fra den lille fiskerestaurant - med de skønne lamper.





Ingen kommentarer:

Send en kommentar