mandag den 12. november 2018

Kamel eller dromedar


Det er lidt forvirrende at en kamel og en dromedar kaldes det samme på engelsk. I min terminologi er der forskel på om der er en eller to pukler...





På den anden side kalder de også alle, der tilnærmelsesvis er i familie for cousins... og det har jeg altid synes var så smart.

Men altså - det krævede nogen snak frem og tilbage at overbevise Emilie om, at en kamel har to pukler og en dromedar har én. Eller i hvert fald at de ikke hedder det samme.

Emilie har en kollega, som havde sidste arbejdsdag inden barsel i dag. Fordi jeg altid hækler dyr til barslende mødre og deres børn, mente Emilie også at hendes kollega skulle have en. Det skulle helst være et dyr jeg ikke tidligere har lavet. Og så var det valget faldt på kamelen.. øh dromedaren.





At den skulle være lilla, var der tilgengæld ingen tvivl om. At den skulle være færdig til i dag har jeg vidst længe. Men det betyder ikke at jeg sætter i gang i god tid.

Den har været færdig siden torsdag.

I dag lånte hun Decilille og kørte forbi butikken med baby, barnevogn og indpakket puklet dyr og inkasserede både taksigelser og glæde over babykig.

Så er alt som det skal være.









Design: Gobi the african flower camel af Heidi Bear.


Garn: Økotex Certificeret bomuldsgarn fra Garnudsalg. Olines Cotton kommer i mange farver - jeg brugte farve 55-72-74-57 i nævnte rækkefølge fra inderst til yderst i hver blomst.

Der gik i alt 133 gram garn til hele dyret. Jeg nåede at starte på nøgle nummer to af blomsterfarven (farve 72)


Hæklenål: 2½ mm.





Størrelse: Kræet vejer færdigt, stoppet med fyld fra en IKEA-pude og originalt indkøbt bamsefyld, hele 314 gram.

Den er 40 centimeter lang, 26 centimeter høj og 12 centimeter bred.


Bemærkninger: Øjnene er hæklede - 12 halve stangmasker i en magisk ring - af en rest sort.

Den er meget sød, men ikke det mest komplicerede eller umiddelbart mest gennemarbejdede af de dyr jeg har hæklet. Jeg synes den mangler det sidste, for at gøre den rigtig fin.

Emilie var tilfreds.


Har du lyst til at se flere billeder af pukeldyret, kan den ses lige her på Ravery.





Ingen kommentarer:

Send en kommentar