mandag den 31. august 2015

Artiskok


Jeg kan godt lide artiskok. Grillede artiskokker, artiskokcreme, artiskok på glas, artiskoksalaten fra den lille italienske på hjørnet dengang jeg gik på seminariet og artiskok på mange andre måder.


Artiskok


Men jeg har aldrig tilberedt eller spist en hel artiskok. Det er en utrolig flot plante, men jeg er altid gået udenom fordi jeg ikke aner hvad jeg skal stille op med den.

Det sidste ved jeg faktisk stadig ikke. Men nu har jeg smagt artiskok.

Endda af egen avl.

Vi skulle nemlig selvfølgelig have artiskok i haven, dengang vi købte ind til forspiring i vindueskarmen. Anders plantede flere planter, men kun en enkelt overlevede. Og blev meget stor. Meget større end forventet. Nu ved vi at artiskokplanter kræver pænt meget plads.

I fredags havde Anders årets høst med hjem. En lille og en lidt større artiskok. Der sidder en mere på planten, men den har ministørrelse og har fået lov at blive siddende.

Efter alle kunstens regler kogte Anders blomsterne i en krydret blanding, og så startede ellers eventyret og rejsen mod blomstens indre.

Det smagte godt. Rigtig godt endda.

Også selvom det var begrænset hvor meget der var at spise fra de enkelte blade.


Artiskok


Tilbage stod jeg pludselig med en plan om en ny broderet pude. Vi skal da have en pude med en broderet artiskok.

Men udgangspunkt i et billede Anders har taget af blomsten på busken, har jeg med hjælp fra KG chart pro for cross stitch – gratis i tredive dage – omdannet billedet til et korsstingsmønster.

Programmet kan vælge mellem flere forskellige trådtyper. Desværre ikke DMC uldgarn, men til gengæld DMC bomuldsgarn. Altså stod jeg i dag i garnbutikken i centret og fandt farverne i bomuld og sammenlignede med farverne i uld (og billedet) til jeg stod med en bunke garn, der så nogenlunde fornuftigt ud i forhold til farverne på en artiskok.

Nu er jeg spændt på hvornår – eller om – jeg bliver færdig.


Artiskok


For efterhånden flere år siden startede jeg – på samme måde - med et blad. Da en pause blev indlagt kom det aldrig rigtig frem igen. Jeg var ikke tilfreds, jeg synes ikke krydserne var pæne, og da det pludselig gik op for mig at hverken kålhovedet eller de sjove Henriette-inspirerede blomster var syet med korssting, men med halve, led det for alvor druknedøden.

Nu har jeg købt hørlærred i den rigtige størrelse og starter med halve korssting – mon så ikke en dag kålhovedet kan få en makker ud i broderede grøntsager…


Ingen kommentarer:

Send en kommentar