mandag den 31. august 2015

En lille lilla fugl


Lilla fugl


Hvad giver man, når man ikke rigtigt kender, ved at yndlingsfarven er lilla og i øvrigt er inviteret til at lege med garn?

Jeg valgte en lilla fugl.


Lilla fugl

Lilla fugl


Jeg har efterhånden hæklet en del af de fine fugle, og som alle Heidi Bears andre opskrifter er de meget lette at gå til. Man skal bare gøre som der står – eller ofte er det nærmest unødvendigt at læse, bare kig på billederne og gør som de viser.

Så vidt jeg husker skal vingerne ifølge opskriften syes sammen. Ofte oplever jeg at de små detaljer og mindre dele skal syes sammen. Jeg hækler – alt hvad jeg kan og det er slet ikke umuligt at hækle vingerne sammen. Jeg har en forestilling om, at det der syning mest handler om at det kan være svært at forklare – både på tekst og i billeder – hvordan der hækles rundt om hjørner eller i de mindste detaljer.

Halen er en anden detalje på fuglen jeg har ændret på. De første fugle hæklede jeg efter det meget fine diagram der følger med opskriften. Hvorfor mine haler hver gang endte med at være skæve eller på anden måde ikke være helt optimale, skal jeg ikke kunne sige. I hvert fald ender jeg stort set hver gang jeg hækler en fugl, med en ny udgave af halen.

Halen på den lilla fugl er den mest vellykkede jeg nogenside har lavet. Desværre skrev jeg ikke ned hvad jeg gjorde, for jeg tvivler på den kan laves bedre.

Det var min oplevelse at fuglen har fundet et godt hjem.
Design: Bluebird of Happiness African Flower Crochet Pattern af Heidi Bears.


Garn: Bomuld i flere varianter. Fuglen har et forbrug på 47 gram fordelt på 4 farver og en lille bitte smule til næb. Det er noget nær oplagt at hækle fugle af rester, de fire farver fordele sig på et forbrug mellem 5 og 22 gram hver.

Fuglen er stoppet med fiberfyld fra en IKEApude – jeg har muligvis sagt det før, men IKEApuder er altså geniale til bamsefyld. Øjnene er af glas – bestilt på nettet en gang for længe siden.


Nåle: Jeg har brugt en hæklenål nr 2½.


Størrelse: Jeg ved ikke hvor stor den er, men den ligger fint i to hænder.


Lilla fugl

Lilla fugl


Bemærkninger: Jeg tror ikke jeg nogensinde bliver træt af de afrikanske blomster.

Jeg har som sagt lavet en ganske lille smule om på halen. Ikke noget der kan ses, bare detaljer, der virker bedre for mig. Samtidig har jeg hæklet vingerne sammen, i stedet for at sy.


Vil du se flere billeder af fuglen, kan den ses på Ravelry.


8 kommentarer:

 1. Den er vel nok fin, jeg kender lige den helt rigtige, jeg må lave sådan en til

  SvarSlet
  Svar
  1. Lydert, de er så hyggelige at lave :)

   Slet
 2. Jeg er såååå glad for den, den har nemlig fundet et sted den lige passer ind. Tusinde tak. Og jeg elsker også de afrikanske blomster

  SvarSlet
  Svar
  1. Violykke, de er altså også fine. Det er dejligt den har fundet et godt sted at være :)

   Slet
 3. Den er simpelthen så sød {;o) jeg har idag købt garn til én også, den skal laves i akryl da den skal hænge på kirkegården {;o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Lona, jeg hæklede en flok i acryl som pynter i et udgået træ i haven. Det var frygteligt at hækle i, men det holder godt i al slags vejr.
   God fornøjelse :)

   Slet