fredag den 28. august 2015

Skagens Museum


Syd for Grenen ligger Skagen. Skagen var næste punkt på dagsordenen.

Vi var i god tid, så ungerne blev sluppet løs i byen og løb mod nærmeste Fakta efter chips og sodavand. Kultur var ikke noget, nogen af dem kunne se noget fornuftigt i lige da.

Måske fordi vi skulle mødes en halv time senere foran Skagens Museum.


Skagens Museum


Vi voksne fandt kaffe eller noget køligere drikke og en bænk i skyggen. Snakken gik, og inden vi fik set os om, kunne vi lige nå et hurtigt kig på Brøndums Hotel, inden alle stod klar uden for museet.

En lejrskole med ottende klasse i Nordjylland er aldrig hel uden et besøg på Skagens Museum. Det er enhver dansk- og historielærers drøm at kunne vise sine elever de store værker fra en tid, der hænger direkte sammen med det moderne gennembrud.

Begge klasser havde nået at arbejde ganske kort med Skagensmalerne, inden vi tog af sted. Kun ganske kort, fordi vi var sted i anden uge efter sommerferiestart og med klasser der begge med ferie og omlægninger havde fået nye lærere.


Skagens Museum


Det betød dog ikke at de ikke synes det var spændende. Det synes de fleste. Vi blev vist rundt i to hold, den ene rundvisning var nogen mere spændende end den anden. Sådan kan det gå, og mens jeg havde lidt svært ved at holde begejstringen oppe hos den halvdel jeg var sammen med og temmelig mange havde brug for et  toiletbesøg (og også selv måtte indrømme, det var lidt kedeligt), brød den anden halvdel ud i spontane klapsalver da rundvisningen var slut.

Det var lidt ærgerligt at ombygninger betød, at så lill een del af museet var åbent. Jeg vælger alligevel at tro, at alle tredive kom derfra med noget nyt.

Efter rundvisningen skulle de alle vælge et billede at arbejde med, og alle tredive sad inden længe rundt omkring foran de store lærreder og overvejede alle billedeanalysens aspekter.


Skagens Museum


Jeg bliver hver gang (og jeg har kun været der to gange) imponeret over de vældige kendte billeder. Denne gang hang også en billedefrise, som tidligere har hængt på Brøndums Hotel. Det var et rigtig fint syn, og jeg synes at henvisningen til den nyere kunst og sammeligningen med selfies virkede rigtig godt.


2 kommentarer:

 1. Jeg har nydt din beretning fra det Nordjylland, som jeg er flyttet til. Næste gang min norske svigerdatter kommer på besøg skal vi besøge den nordlige del af landet :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Der er altså også skønt, Lene.
   Jeg kan næsten ikke forestille mig andet, end hun vil nyde at komme ud og se :)

   Slet