lørdag den 15. august 2015

På bytur


Anders havde et ærinde i byen. Jeg tog med.

Vi tog hjemmefra i strålende sol, og tanken om at vasketøjet, som jeg efterlod på tørresnorene udenfor, ville være tørt når vi nåede hjem, var let forestilleligt.


København


Da vi forcerede trapperne ved Nørreport blev vi mødt af en trykkende hede og en let overskyethed. Gaderne genlød af glade stemmer fra dagens Prideoptog og –fest og der var fyldt med mennesker af alle afskygninger. Da Anders havde fundet sit, trak vi mod Kongens Have i håbet om bevægelse i luften.

Vi var heldige at finde en ledig bænk, og mens luften stod helt stille og Anders svedte, selvom han ikke bevægede sig, var der masser af bevægelse omkring os. Masser af glade, udklædte og til tider fjollede mennesker omkring os.

Det grå på himlen trak sammen, lufttrykket kun blev mere trykkende og mens bekymringen for om vasketøjet ville holde vand blev større og større, blev følelsen af sult det samme.


Shahi Indisk


Vi gik tilbage gennem byen, mod latinerkvarteret, mod Skindergade og mod viden om god gedigen indisk mad. I Skindergade ligger Shahi – en indisk restaurant. En lille lidt tarveligt udseende restaurant i to etager. Vi sidder helst nederst. Der kan være ventetid på tjenerne og køkkenet er ikke det hurtigste, men maden er god, betjeningen rar og kokken går ikke på kompromis med danske madvaner. Det er indisk, det er godt og selv en middelstærkhed kan smages. Længe.

Vi er ikke de eneste der har fundet den lille restaurant. Udenfor stod en svensker, der skulle ind og spise, han kunne fortælle at her skulle vi endelig bare gå ind. Han kommer der hver gang, han tager til København – for det er altså godt. Vi gav ham ret, og gik ind.

Havanden time senere gik vi godt mætte forbi Frue Kirke mod Nørreport og toget hjem. I pisserenden lød glade festrytmer og de første regndråber ramte på vej op ad Nørregade.


København


Tilbage i Rødovre kunne vi ko´nstatere, at selvom himlen her også er grå, var regnen ikke kommet forbi. Vasketøjet tog tørt imod os, og nu flere timer senere har jeg kun hørt fjern torden – men endnu ikke set noget til regnen.

Den må såmænd gerne komme i nat. Jeg tænker vores lille have vil blive glad.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar